Autók » Opel » Meriva (2003-2009)

Meriva 1,4 Twinport

Minibusz vagy hajó?

Olyan mint egy hajó. Tágas és kényelmes. Mi kifejezetten ezért vettük meg. Hosszas keresgélés után jutottunk el a Meriváig. Végigjártuk mindegyik márka képviseletét. Középkategóriás kocsit kerestünk,igaz volt pár kritériumunk:minimum 2 légzsák,ABS és klíma. Ezt megfelelő áron és együtt sehol nem kaptuk meg. Mindegyiknél volt valami bibi, még olyan is volt,hogy az értékesítő viselkedésén bukott el a dolog,(ez a Peugeot-nál volt, fikázta a suzukit és nyegle volt)vagy csak nem tetszett.Itt nem volt hókusz-pókusz, a kocsi annyiba került amennyi ki volt rá írva. Se több, se kevesebb.Nem is akartuk elhinni.Kérdezük is az értékesítőt, hogy erre még milyen felárakat tesznek majd!? De nem volt semmi +.
A kűlső tükörből nem lehet bemérni a távolságot, ez főleg tolatásnál zavaró.Úgy látom célba értem,kiszállok és még van egy méter. Az A oszlopot meg lehet szokni."Amúgy az autóba egy kicsit előre is lehet néha dőlni!" Sajnos most 10 ezer km-nél kormánymű csere volt, de szerencsére garanciába ment, így nem esett "zokon". A műszerfal felől döcögős úton kis fémes ciripelés volt, amit 1/2 évig tűrtem, 10 perc alatt javították. A váltó nehészkes volt, főleg hidegbe, hiányzott belőle 1/2 l olaj. Most induláskor a kuplung beremeg. -Nem csúszik, csak remeg. Borzasztó hallani. A szervíz válaszát várom, még garanciás. Remélem más már nem jön ki rajta. Ennek ellenére nem akarok még megválni tőle, mert kár lenne elpocsékolni. Kényelmes,csendes a motorja,tágas,jó a rugózása,nem pattog az úton. Többnyire városban használjuk,lehet hogy ezért eszik egy kicsit többet,de országúton 6,5 l. Ajánlom mindenkinek,aki a kényelmet,tágasságot előtérbe helyezi a többszáz LE-vel szembe és a komótos autózást szereti.

- A műszerfa felől döcögőbe fémes ciripelés, 10000 km-nél kormánymű csere: garanciába javítva

OPEL-KLASSZ

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? swift Következő autója? AUDI Q7 (ha megnyerem a lottó 5-öst)
Verdikt (8.3/10)

Opel Meriva 2003 (2003)