Meglátni, megvenni, megutálni, megszeretni
Hol is kezdjem! Az előző Skoda Fabiánkat lecseréltük, amit nagyon imádtunk.
Elhoztuk a kereskedésből a hűn áhított autót. 2 nap után motor lámpa világít. AGR-nek kapufa. Hidegzuhany 35-40 ezres árak. Végül vettem egyet 20 e Ft-ért az interneten. Következő műsorszám. Izzócsere hátul. Na ezt Opeléknál tudják hogy kell megoldani. (egy ismerős megjegyezte izzócsere közben:"kasztnizni viszed a kocsit??) Le kell bontani a fél hátulját. Sajnos úgy tűnik ez Meriva betegség. Aztán jött a műszerfal. Szintén Opelék tudják így megbonyolítani (de ha megvan a technika akkor egy pillanat kiszerelni :) )Este hazafelé menet kialadt minden fénya műszerfalon, no meg a műszerek sem mutattak semmit.) WD 40 segített.Ja és ki ne felejtsem. A tankból kifelé jövő benzincsövm a csatlakozásnál egyszerűen eltört. De egy kés és egy új bilincs és természetesen csavarhúzó megoldotta. Utána jött az ablakemelő. Egy kis házi műanyag hegesztés és megoldódott a probléma. röviden tömören ennyi a hiba ami előfordult. Bár ha ezt levetítem a futott km-re és az AGR típushibára akkor szinte elenyésző.
Ennyit a hibákról.
Jó kis autó. Kezdem megszeretni. Bár az elején felbosszantott.
Jól megy. Keveset eszik. Nem tudom hogy hogy csinálják a többiek a 8 literes átlagot. Nekem még tartós autópályázás mellett sem ment 7,5 fölé. 1500 km autópálya, 5 személy, csomagok. A motor pörgős, nyomatékos. Az autó stabil, ha megfelelő kerekek vannak alatta. Ja és nem igazán borulékony. Jól Pakolható, tágas, kényelmes. Az idősebb rokonaim is szeretik mert nem a földre kell ülni és onnan kikéászálódni. Egy jól összerakottmegbízható autó az Opel Meriva. Meghállja ha karban van tartva.
Jelenleg 205/55R16-os papucsok vannak az autón. ezekkel nagyon stabil. A futómű jól elnyeli az úthibákat, bár most egy kissé kevébé nyeli, de ezt betudom annak, hogy teleszkópot kell cserélnem. de hát a környékünk útjain ez nem csoda.
Nem volt rossz vétel. Mindenkinek ajánlani tudom kis merivát.
Kezdem megszeretni.
(ui: de azért a 120-as skodámat nem szorítja ki a szívemből! :) )
Ui: Csillagcsavarhúzó és Torx kulcs legyen kéznél! :)
- AGR v. EGR 20 EHuf
- Benzicső tört (házilag javítva)
- Izzók (Körbe kicseréltem az összeset. Most a második kört kezdem :( )
- Elektromos ablak (a zár felőli sínen kis műanyag eltört /házilag javítva)
- Műszerfal kontakthiba (házilag javítva)
Saját magam szervizelem.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2003 |