Megbízható társ, de az ember néha új kalandra vágy
Küllem: Ezt a formát lehet nagyon szeretni, de utálni is, én az előbbiek közé tartozom. Egy-két látványelem, küszöb és kerékfények, jól megválasztott alufelni csodákra képes.
Belbecs: Mindene ott, ahol kell, átalakítással-, tologatással-, hajtogatással, ahogyan kell. Igaz, semmi flanc - illatpatron, puhapárna stb. amatőrvakítás. Ülések elől jól tartanak, hátul kevésbé. Tologatással 4 főnek fotel, 5 fővel a hátülülők legyenek manökenek. Ki és beszállás - még a nagyinak is jó. Nem kell a "tetőbe kapaszkodni" a súlypont megemeléséhez, csak egyszerően ki és belépni. Tér az nagyobb belül, mint kívül, jó hifivel=koncertterem, igaz 4500 ppm kürül a motor is beledalol, ez hiba. Oka még az egyterűség, hiszen a hátsó futóművek zaja hangosabb a szedánokénál.
Motor: Megbízható, épp elegendő erő (100) nyomaték (150). Nem az autópálya sztárja, de nem is kell szégyenkezni. Olajfogyasztás szinte semmi. Sebváltó, nincs vele gondom, jól kapcsolagatható, hirtelen gázadására-, elvételte nem bólogat, teszi a dolgát. (Tesztelem olyan franciát, ami erőssen rángatta a kezemet.)
Futómű: Felni és gumifüggő (no és a pénztárcáé). Kissé feszes, de a magas felépítmény miatt kell is a kanyarokban. Ha "kamionozok" (hűtő+automata mosógép, vagy 8-10 zsák fű (110 literes) a nyírás után a humusztelepre) nem árt a terheléstűrés.
Összegezve: Aki kalandot, ifjonti tüzességet, adrenalin-fröccsöt keres az válasszon mást, aki hű megbízható, terhelhető társat, családtagot az jól választ. Igaz az ára - a mai trednek megfelelő felszereltséggel - kicsit borsos. (UI.: az 1300 kg-hoz 1.4 motort, csak nyugdíjasok és azok is csak 65-ön felül válasszák!)
- Már mondtam a szerelőmnek: megbízhatatlan ez a gép????? 3 év alatt 3 izzócsere, hát ez bosszantó, bezzeg a franciák! (?) (Mindez csak azoknak akik szeretik a viccet, no és értik is!)
OPEL CEGLÉD (2007 júliustól OPEL GYULAI)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Fabia | Következő autója? | OPEL AGILA (2008. márciusától) Esetleg egy tüzes kis japán. |
Verdikt | (7.5/10) |