Megbízható családi barát
Mi 2004. májusában vettük az autót, újonnan, eddig 32000 km-t tettünk meg vele, és a kötelez? 30000 km-s szervízen kívül soha nem látta még szerel?.
Nekünk kell?képpen gyorsul. Olvastam pár el?z? hozzászólásban, hogy nem megy 130-nál többel. Mi a német autópályán teszteltük a végsebességét, ami 175 km/h volt, de tartósan 150-160 km/h-val autóztunk vele, ekkor a fogyasztása klímával együtt 8 liter volt, de egyébként átlagban 7 literrel eljárunk vele. A miénk a sima 1,6-os motor 87 LE-s teljesítménnyel.
Negatívuma szerintem is az A oszlop, amit?l viszonylag nehéz a kilátás, bár megszokható; és a kemény hátsó rugózás.
Csodálkoztam is, hogy egyik ellenz? véleményíró azt írta, hogy túl lágy a rugózás, holott az összes eddig általam olvasott teszt pont negatívumként hozta fel a túl kemény rugózást. A m?szerfal kemény m?anyag borítását lehet ócsárolni, én manapság nem igazán látok szép belsej? autókat ebben az árkategóriában. A francia autók belül igényesebbek talán, viszont folyton elromlanak, és ezt is a tapasztalat mondatja velünk, mert a családon belül többeknek volt és van jelenleg is Renaultja, Peugeotja és Citroenje. Nekünk ez a 4. Opelünk, és még sosem volt egyik autónknak sem baja. Mint minden típusból ebb?l is készülhettek gyárilag hibás példányok, de ez nem von le semmit annak a típusnak az általános min?ségéb?l. Egyébként a miénk egy nagyon felszerelt példány 10 légzsák, ABS, klíma és minden földi jó van benne. Hátul óriási lábtér, elül -hátul kényelmes mind a vezet?nek,mind az utasnak. A hátsó ülésssora be tudok kötni 3 gyerekülést, vagy elfér két ülés, + az egyik ajtó melletti ülés teljesen szabad úgy, hogy nem lóg rá a mellette lév? gyerekülés, akár egy feln?tt is kényelmesen elfér a gyerekek mellett.
Szeintem ideális családi autó. Eddig még csak egyszer voltunk vele szervízben, de azzal elégedettek voltunk, költsége 30000 Ft körül volt, ez is teljesen jó.
Szuperül variálható a bels? utastér, mi szeretjük, hogy 3 helyen van az autóban szivargyújtó, így a hátsó utasok akár tévézhetnek is. A csomagtartóban jó kis pakoló helyek vannak, és a csomagrögzít? hálóval nem száguldoznak a megvásárolt élelmiszerek.
Biztonságban érzem magam az autóban, mert magas és van benne anyag, a szervízben a fékekre nekünk is azt mondták 30000 km-nél, hogy olyanok mint az újak.
Mi elégedettek vagyunk vele teljesen, kb. 5-6 éves koráig megtartjuk, utána ha még b?vül a családunk benevezünk egy Opel Zafirára.
Mi eredend?en szeretjük az Opelt, mert eddig egy kocsink sem romlott el, (bár lehet, hogy más lenne a véleményünk, ha mi is kifogtunk volna bel?le egy gyári hibás darabot). A családban második autó viszont volt már olasz, és francia gyártmány is, azokkal viszont sok gond van. Szépek, de nem biztos, hogy elindulnék velük egy világkörüli túrára, mert nem megbízhatóak. Motorikusan jók, de az eletromos dolgok közül folyton elromlik valami kütyü, ami miatt az autó nem megy tovább.
- Még soha semmi
Opel Di-fer, Érd, 6-os út