Igazi családi mindenes és kedvenc
Pozitívumok:
Igazi családi mindenes.
Kényelmes még hosszútávon is. Az idősebbeknek kimondottan ajánlott (a nagyszülőknek nem kell emelődaru a ki és beszálláshoz). Hátul is hatalmas a hely és nagyon jól variálható.
A magassága miatt nagyon jó a kilátás.
Magas, de kellemesen meglepődtem mert sokkal rosszabb szélérzékenységre és labilitásra számítottam.
A fékek hihetetlen jók.
A kormánymű eltalált.
Az 1,4-es motor az 1,6-ossal szemben egy csöpp olajat sem fogyaszt (két ismerősöm is az 1,6-os Astrajára nagyon panaszkodik, nekem az előző 1,4-es Astra sem ette az olajat).
A 90LE éppen elegendő, de versenyezni persze nem lehet vele.
Érdekes, hogy az előző 90LE-s Astra F-em majd 300 kg-mal könnyebb volt, a Meriva-t még sem érzem lomhábbnak.
Végre újra láncos a motor, nem vezérműszíjas. Nem bízok a szíjasokban, mert a családban már ketten is súlyos árat fizettek emiatt.
EcoFlex szervizes (2 év vagy 30ezer km, ill a komputer jelzése a mérvadó. Kíméletes hajtás mellett akár 35ezer km.) Persze én évente azért cseréltetek benne olajat.
Negatívumok:
Az a fránya A oszlop. Majdnem összetörtem az autót miatta, és nem rajtam múlt, hogy nem történt meg.
Ez az autó is követi a trendet, és nem látni az orrát
Konklúzió:
Úgy tűnik, hogy hosszútávon megmarad. 71ezer Ft pluszért 2+2 év garanciám van rá, úgy hogy ebben közelít a Japánokhoz :-)
- Szerencsére semmi
Gemenc Opel Autócentrum Szekszárd
Ahol tudnak átvernek, és lenyúlnak! Nem szavahihetők!!!
Már az átadási határidőt sem tartották be, pedig az autó ott állt hetek óta a telepen, úgy választottam ki. Később be akartak csapni, hogy kötelező az 1 éves szervíz (7000km-nél, mert vitatták az ECOFlex-et, szerintük nem az) amiért is 30 ezer Ft-ot akartak lenyúlni rólam. (Olajcserén voltam náluk 3 hónaposan 3000Km-nél.) Csak azért adtam még is 6 pontot (szerelők 5, ügyintézők 1), mert a szerelőkkel eddig még nincs rossz tapasztalatom (előző autómmal is jártam már itt, mert a környéken nincs másik Opel).
Opel Difer Érd
Korrektek! Előző autómat használtan náluk vettem (4 éveset 113ekm-rel), és 1 év szervízgaranciát adtak. Sajnos nem náluk vettem az új autót (nem volt náluk pont olyan, ami kellett volna).
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra F 1,4 ECOTEC 90LE | Következő autója? | Ezt megtartom |