Családi öszvér
Az 1,6 SE régi 8 szelepes motor. Városon kívül 100-110-el 7 liter körül fogyaszt. Mindössze 87 lóerő, de szerintem dinamikus viszonylag jól lehet előzni vele, köszönhetően a váltó áttételezésének. 130-nál nem érdemes többel menni, mert nagyon hangos. Nem vagyok rallys, nekem a rugózása megfelelő, nem éreztem a felborulni vágyást benne. Nekem inkább kemény volt a rossz utakon. A szövetek nyűhetetlenek, aki takarított gyerek után csokit gyümölcslébe áztatva az tudja ezt értékelni. Az ülések hosszú úton is kényelmesek, nem fotelszerűek, nem süppedősek, de jól tartják a derekat és az űlőlap is elég hosszú. A hátsó ülések kissé padszerűek, de kárpótol a kialakítható hátsó tér. Három gyerekűlést a padszerű kialakítás okán befogad, bár az övek becsatolása nem kényelmes. Nagyon tetszik a hátsó variálhatóság, mindig el lehet találni a csomagok és a személyek közötti egyensúlyt. Hatalmasak az ajtók könnyű beszállni gyereket, csomagot ki-bepakolni
Nincs benne semmi leg, sem jó, sem rossz értelembe, teljesen hétköznapi autó. Ha valaki nem akarja mutogatni magát, versenyezni, csak a családot biztonságosan fuvarozni akkor ez egy jó választás.
- Lambda szonda, biztonsági öv csatja.
Opel Arany
Opel Rupesky