Astra után egy igazi csalódás!
Volt egy G astrám. Szerintem az volt a világ legjobb autója és nagyon szerettem, csak hát sok km volt már benne, és már jöttek a hibák. Úgy érzetem, hogy már nem akarok bele több pénzt pumpolni. El is mentem az Opelékhez azzal a szándékkal ,hogy veszek egy új Astrát. Pechemre az eladó elkezdte rágni a fülemet, hogy vegyek inkább Merivát. És mivel családos ember vagyok ,meghát az asszonynak is tetszett ez a modell, hát megrendeltük, praktikusnak tűnt..4 illió volt !!! Kicsit szívtam a fogam, dehát ha már új autó, akkor ám legyen jól felszerelt)
Az első dolog, hogy vagy 3 hónap után jött meg az autó, a beígért "pár hét" helyett..Na mindegy. Így utólag akár jobb lett volna, ha meg sem jön.
Tehát : Eleinte jónak tűnt, de már az első közepesen hosszú út után ( Balatoni nyaralés)érezni lehetett, hogy lesznek itt gondok. Pontosan tudom, hogy az Astra sem volt a kényelem csúcsa ,na de ez???? Fapad és kemény ülések, a hátsó ülés meg olyanoknak jó akik előtte lenyeltek egy jó kis karót!!Oké. Majd megszokjuk,gondoltam.( Naivitás! Ami elsőr xar, az az is marad..)
Mellesleg óriáis holttere van az A oszlopnak! Szerintem ez borzasztó.Nézzük tovább : Puritán fantáziatlan belső, dehát ez végül is szokás kérdése, eleinte még tetsztett is. Mellesleg teils tele van kopogós műanyagokkal, amik az úthibákon egyszerre szólalnak meg. Ezzel elérkeztünk a futóműhöz : Kanyarban instabil, nem lehet érezni az utat, a kátyukba peig kiesik az ember veséje + akkora hangot adnak az úthibák, hogy kimondottan megijed az ember. Egyszer infarktust fogok kapni! Ráadásul úgy pattog az úthibákon, hogy még szerencse ,hogy magas építésü, enélkül simán kifejelném a tetőt.
A motor? Zabálja az olajat!!! 5.000 Km-nél bepuszilt egy littyó olajat. Van étvágya a kicsinek. Az igazsághoz tartozik, hogy azóta 5 literes kiszerelésben mingí van nálam olaj. A szerviz szerint ez normális....cs.sszék meg! ÚJ AUTÓ!!!!
Mellesleg már kétszer robbantam le vele. Egyszer nem indult : AC pumpa ,1 X valami gyújtás probléma, (szédszedtek valami jeladót ,azt összerakták, azóta jó) Az autó 2 éves és 30E van benne.
Na és a lambda szonda : Tünetek : erőtlen autó, nem megy ,zabál ,rángat .....irány a szerviz : Lambda szonda.
2 hét után : ISMÉT ! Megint csere. Azóta jó ( kopp-kopp)
(Ezt nem számítom lerobbanásnak, mert saját lábán ment el a szervizbe)
Motor : Jól megy ,jól húz ,de fogyyaszt is : Átlag 10 liter. Lehet vele vagánykodni. A váltó : darabos , pontatlan. A fékek jók.
Szóval,mit is mondjak Sok sikert mindenkinek, eszem ágában sincs lebeszélni bárkit is ,nehogymár csak én szívjak! ( Biztos csak az enyém ilyen szar (he-he !!) , + azoké akikkel a szervizekben találkoztam.....de a többi JÓ ,ezt az OPEL garantálja!
( Ne gondolja senki, hogy nem szállnék ki szívesen az autóbol ,.."......itt szídja a Merivát ,pedig ha nem tetszik ,el lehet adni...."
Na igen:de..annyit buknék rajta, hogy iknább megtartom és szídom. )
- Lamda szonda csere 2X egymás után(gariban) ,AC pumpa csere (gariban) ,gyújtás probléma
Opel Gombos
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Astra | Következő autója? | Bár kissé csalódtam, de mégis . OPEL Astra |
Verdikt | (2.6/10) |