Autók » Opel » Kadett (1984-1993)

Kadett 1,5 tdi 5 ajtós

Vörös füstös villám, a HŰSÉGES!

A Rekordom még megvolt amikor már képbe került. Ismertem a típust, mert másik haveromnak szedán volt de ezzel a motorral, Ő 3 évesen vette annó, és használta vagy 4 évig. Én is vezettem, akkor szerettem belé. Én 2001 májusában vettem, 2x4 hónapot leszámítva (volt céges kocsi) ezt hajtom kb 200000km-t mentem vele. Amikor megvettem az eladó mondta, hogy porlasztó csúcsokat kicsrélte, én meg vegyek bele izzító gyertyákat. Sajna az a jó kis OPEL-Isuzu bolt a Karolina úton már nincs, de ott vettem Bosch-t bele. Ennek 6 éve és még nem volt olyan a legnagyobb hidegben sem hogy 2x kellett volna indítani. Kulcs bedug, izzítás indítás ELSŐ fordulatra. A fogyasztásba inkább azt írtam amikor nyomom neki, de ha ráérek, vagy araszolni kell, akkor 4 literből is kijön. Szerintem a minőségi olaj, ebbe az adalékok, és ahová kell jobb minőségű utángyártott alkatrészek, meg személyes guberálás bontókban (ezt már nem engedik). Egyedül amivel nem boldogulok az a hűtése, vagy túlhűt, vagy melegszik, most szerelek bele saját vízhőmérőt mert a gyáriban nem bízok csal. Nincs a hátulján csak az hogy OPEL Kadett, imádom amikor kinéznek a fejükből, ahogy eltépek és még 2-esben is csikordul a kerék. A kanyar bevétel pedig a majdnem gti futómű miatt elfogadható gumival, egyszerűen csodás. Az elsőfék mint írtam amikor elhagyta magát Asconáéra cseréltem azóta biztosan tudom, hogy hol állok meg, a gyári az sajnos nagyon szar. MÉG MINDIG IMÁDOM! Habár nagy nyári melegben hiányzik a klíma meg kicsit lehetne nagyobb, de sokszor elvitt ahova mennem kellett, és nagyon olcsón. És ebbe beül az ember, aki vezette az érti.

- saját 150eKm után hengerfej, mindennel együtt 200eFt, bal első ablak emelő 7000Ft, no meg a kaszni többször volt már foltozás, 1x megnyomtam az elejét ott minden csere, ebből a hűtő (36000Ft)volt a fájdalmas, nem vettem észre kiszakadt a féltengely gumiharang, csukló felújjítás, megérte, azóta is megy 25000Ft.
- Első féknyereg, amikor elkopott, Asconáé lett betéve, sokkal jobb megbízhatóbb lett

SANYI a haverom akitől vettem, aki vigyázott rá amíg az övé volt, és azóta is megcsinálja, ha kell valami.
Olaj cserére Gödre járok, Nagyon ott van

VAsrózsa Kft. Ők javították a kasznit amikor megtörtem, meg a tipikus Opel folytonossági hiányokat amik keletkeztek,

Fenntartási költség (9) Évjárat 1989
Megbízhatóság (9) Vezetett km 200000
Előző autója? Opel Rekord 2,3D Következő autója?
Verdikt (7.3/10)

Opel Kadett 1984