Strapabíró, nyers legény
Az autóm 1.6-os, manuális szivatóval (motorkódja 16SH), 4 sebességes manuális váltóval, 3 ajtóval. Most van benne 253.000 km. Budapesten használom.
Pozitív tulajdonságok :
-igénytelen szerkezet (jó értelemben)
-strapabíró futóm?
-jó menetteljesítmények
-egyszer? szerelhet?ség
-olcsó alkatrészárak
-b?séges alkatrész-utánpótlás
-alul is nyomatékos motor, elegend? er?vel
-nincs benne egy darad elektronika sem, így nem tudnak elromlani a dolgok (még aut. szivató sincs !)
Negatív tulajdonságok:
-rettenetesen zörg? beltér
-kemény futóm?
-kemény kuplung - fék
Elég sokat mentem vele, 170.000 km-t belerakva azt hiszem ismerem egy picit :)
Összefoglalva azt mondanám, hogy fejedelmi luxusra ne számítson az, aki ilyenbe beül, viszont a mindennapok hajszáját jól viseli a típus.
A fogyasztás átlagos, a mai 1.6-os járm?vek sem fogyasztanak jelent?sen kevesebbet (8 liter vegyes, igaz finoman használva).
A futóm? rengeteget kibír, most van a kocsiban 253.000 km, és még csak az els? lengéscsillapítókat kellett egyszer cserélnem, az összes többi futóm? alkatrész még az eredeti (bár a hátsó kerékcsapágyaknak van már hangjuk).
A motor ehhez a kasztnihoz elég, dinamikusan lehet haladni az autóval, bár sportosnak a 4 seb. man. váltóval nem nevezném :) Szerintem nagy a lépcs? a 3-4 fokozatok között.
Egyszer gyorsultam egy jóval fiatalabb 1.6-os 16V Ford Escort ellen : 1-2-ben tartottam ?t, aztán a 4. váltásakor elment, köszönhet?en az ? 5 sebességes váltójának.
Kasztni : nem túl merev, és "hála" a kemény futóm?nek, minden m?anyag zörög belül, ami engem halálra bosszant.
Egyszer? szerelni, a javítások kb. felét otthon meg tudtam csinálni én is.
A mostani árszint mellett mindenkinek ajánlani tudom, aki nem vágyik Lexusra, és olcsó megbízható autót keres :)
200.000 km-ig komoly gondokra nem kell számítani.
- -Féltengely
- -Kuplungbowden-szakadás
- -F?t?ventillátor
- -Vízcs?
Maszek szerel?k.
Nagy a szórás, általában összedobják a kocsit, nehéz lelkiismeretes szakit találni.
Áraik elfogadhatóak.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1986 |