Rángatós, de szerethető kis dög :)
Mindent egybe véve megvannak ennek a típusnak a rendszeres szerviz kiadásai, viszont az alkatrész árai nagyon barátiak. Azok a szerviz költségek amiket a következőkben leírok, azok mind új alkatrészes javításokkal értendők. A bontott alkatrészek szinte fillérekért beszerezhetők hozzá!
Mindent egybe véve, egy igen szerethető típus ez a kis kocsi, és ha oda lépsz neki, kis sebességnél nagyon jól ugrik!
- Először is amikor megvettem 16 évesen a kis Kadett-kámat, máris kezdhettem egy teljes elülső futómű felújítással. A féltengelyeket leszámítva mindent cserélni kellett. Ez kb. 80.000 forintomba került. - Ami gyengéje az autónak, hogy évente kellett cserélni az elülső kerékagy csapágyakat. Ez kb évi 20.000 forint. - Amíg nálam volt a teljes kipufogó rendszert cseréltem benne, ez összesen kb. 60.000 forint volt. - Eszi a fékbetéteket, azok is évente cserések! 8-10 ezer/alaklom. - Van egy visszatérő hibája, miszerint nem bírja az autópályát. 20-30 km után megmakacsolja magát, és elkezd rángatni. Mindent kicseréltem rajta ami csak szóba jöhetett, de ez a probléma sosem oldódott meg. Egyesek szerint ez is egy a típushibái közül! - És végül nagyon "szeret" rohadni a kasznija (hátsó sárvédők, ajtók, küszöbök, csomagtartó tető)!
Maszek szerelők :)
Monori Roncs Bt. autó bontó.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1990 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 142000 |