Piroska
2001-ben tettem szert a kis drágára, végig magyarországi volt a gép, el?ttem sokáig egy kedves hölgy hajtotta amit azt hittem el?ször, hogy el?ny aztán fény derült rá injább neeee..
1.6 i volt, a motor ugyanaz mint a kés?bbi 75 LE astrákban. Mérsékelt menetteljesítmény, kis fogyasztás, hosszú élettartam.
Több mint 50.000 ezret tettem bele, f?leg vidéki utakon és városban. Az elején semmi gond nem volt a menettulajdonságaival aztán 200.000 után érezhet? volt némi lustulás. Cserben ne hagyott, egyszer állt meg útközben a kontakthibás benzinszivattyú miatt. A fogyasztása 6,5 és 9 közöttt alakult er?sen függve a gázpedál kezelést?l és a város/vidék arányából.
Karosszéria: nekem (170cm) elég volt a nagysága, pakolni lehetett bele és vaéahogy nem is sajnálta az ember. Az akkori tipikus opel bels?t vagy szereti az ember vagy nem nekem bejött. Nagyon puritán de mnden a helyén. Igaz amikor a f?téskar bowdenszorító kis pöcök eltört akkor evett az ideg. Napokig szórakoztam a visszragasztással ami hetek múlva újra a békés elválás mellett döntött. 3x próbálkoztam aztán ki vagy be alapon ment a f?tés.
Az id? folyamán ezt szintén a ab?vös 200e körül sokasodtak a bajok. (lengéscsillaptó, vizpumpa, feszit?görg?) Viszont ezeknél szerintem normális ennyi kilométernél a kopás. Soha nem volt gond fékekkel, váltóval, motorral de még az elektronikával sem) Igaz egyszer beállt a vezérm?tengely mert nem volt elég kenés. (olyan koszos volt a tekn?, hogy eldugította a sz?r?t az olaj meg nem jutott fel. Az el?z? tulaj lehet, hogy elfelejtett olajat cserélni egy ideig)
A kasztni egyébként a tipikus kadettes helyeken rohadt, köszöb, háts? kerékiv. Ha id?ben javittatja az ember akkor nem vészes és ok újab 8-10 évre.
Végül megváltam t?le. Sajnos megint költeni kellett volna rá amit már kidobott pénznek éreztem. Azért ajánlom, aki 200-300 körül kiszámitható, olcsón karbantartható autót akar nem feledja a kadettot
- Megszorult vezérm?tengely
- H?t?ventillátor h?gomba