Paripa!
Az autót egy ismerőstől vettem potom pénzért csak a motorfelújítást kellett neki kifizetnem(200 ezer). Elege lett a ráköltésből. Paripának becézték és méltán mert a képességei közelítettek egy jó versenylóéhoz. Kis adagoló állítás után már lehetett neki pakolni. Amíg nálam volt a kb.60ezer kilométer alatt gyakorlatilag mindent javítani kellett rajta. Komplett fékrendszer mert a rézcsövek műanyag burkolatúak gyárilag és az alákerülő víz nyomán a réz teljesen eloxidálódott.Féktárcsák(3000/db) mert elkoptak dobok(7000/db) mert elrohadtak!!! Összerakásnál szétment a főfékhenger(18000).A váltóból 1/2 deci olaj jött le de úgy is hibátlanul működött. A kuplung kinyomócsapágy(8000)annyira lekopott hogy fölengedett kuplungnál mintha egy csörgös együttes zenélt volna a motorban.Kuplungtárcsa(13000). főtengely szimering ami összerakás után ugyanúgy engedte az olajat.A vezérműszíj csere külön élmény. Ha nem akarja az ember kiszedni a motort akkor leflexeli a fém bakot, kicseréli a gumit majd bak visszahegeszt. Az alja olyan volt 15 évesen mint a flinstone járgányé 2 nap hegesztés és egy tábla 1mm-es lemez belement.Fütőradiátor csere amihez a középkonzolt ki kell bontani és a műanyag bowdenpatentok valószínűleg összerakáskor törnek le. Mindent összevetve viszont nagyon patent kis kocsi volt, a csomagtartója(3 ajtós) mindent elnyel. Nem egy versenygép de azért 150-160-at is lehet vele autózni. 2x jártam meg vele omist és 1 generátorhibán kívül amit a helyi erő 30 kunáért megoldott semmi gond nem volt.
- féltengely kicsúszás(árpád híd kellős közepén)
- izzítógyertya
- fékek,első hátsó