Autók » Opel » Kadett (1984-1993)

Kadett 1,6 D

Izzítás közben mindig imádkoztam!

Egy "szép" napon ott állt Ő a kereskedésben, gyönyörü mahagóni színével tündökölve. 500 ezer volt az ára. Gondoltam picit drága, de diesel, kevés fogyasztás stb. Elhoztam. (hiba volt) Másnap mentem volna dolgozni, ha-ha de a másikkal, ugyanis a drága már aznap nem indult be:-( Munka végeztével szerelőhöz vittem. Mint ahogy a wc-t úgy lehúztak egy adagoló javítással (30000 ft) Két nap múlva elszakadt a vezérműszíjjam! A szelepeim mint a tészta úgy elhajlottak, sőt még a vezető is eltört. (50000 ft) Egy hétig élvezhettem a társaságát ugyanis tönkrement a generátor. (5000 ft) Majd az önindító (4000 ft) Egy békés hét után reggel izzítok és füst! csap ki a motorháztető alól. Hupsz! majd´ leégett a kocsi. Pici zárlat... Megint nemindult, "elmászott" a vezérlés. Igazi Mekk Elek-re leltem! Fúrjunk,síkköszörüljünk.... Új dugattyúk, gyűrűk, szelepek, bütykös tengely stb. (185000 ft) + a kaszni javítás fényezés. (60000 ft) Egy hónap múlva megint nem indult. Igazi autó technikusok lettünk innentől mivel már nem akartunk fölös pénzt kiadni. Kiderült, hogy "oválra" fúrták a hengereimet :(
A konpresszióm 6, 8, 12, 16, volt. Ez az 500 km utáni érték! Majd összetörtem magam vele mivel a kézifék és a menesztőtárcsa egyszerre hagyott cserbe. Késöbb úgy mentek a vasárnapjaink, hogy 6! óra alatt ketten cseréltünk gyűrűket benne, mert nem ment egy hétnél tovább a gép. A legszebb a dologban, hogy egy szerelő barátom megmutatta, hogy lehet növelni a teljesítményt. Na, ez jó volt. Minden hónapban zöldkártyát csináltatni jártam. A KPM kedvence lehettem. Az adagoló megbütykölése hihetettlen füstölést kreált. A megengedett 5x-ösét képes voltam produkálni. Ennyi munka után és idegterhelés után a vége ez lett: 500 ezer a vásárolt ára 550000 ft a szerelési költség. Soha többet dieselt! Ja, 325000 ft-ért szabadítottak meg a "gonosztól"

- Eltört a szelepszál vezető, elgörbült szelepek garmada, generátor, öninditó, menesztőtárcsa 2! füle letört, adagoló 2x, hátsó ablakfűtés, és még sokk-sokk minden.

Minden szerelőt megpróbáltam a környéken, de csak haj mereszgető árakat mondtak mindig. Majd házilag szereltük.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1984
Előző autója? Panda Következő autója? Toyota Corolla 1,6 16v