GSi cabrio 16V
Mikor megvettem, hibátlan volt szerintem. Ahogy kezdtem megismertem az autót, a hibákat is felfedeztem. Kezdjük a motortérrel. Szelepfedélnél olajszivárgás,olajteknőnél szintén, de hamar és viszonylag olcsón orvosolható. Elektromos rendszer hamar megadta magát. Gondolok itt a középbox világítására, Check lámpasor is kiégett, de ott csak izzócserés volt. Ami nem tetszik most sem, hogy rossz úton (nah ez jellemző...) zörög a műszerfal, és a műanyag kárpit-borítás.
De most dícsérni fogom: motorikusan egy állat. Sokak szerint is a C20Ne elnyűhetetlen. Nyomatékos és mindig szépen jár. Mióta a kétliteres 16szelepes erőforrás belekerült, ki sem akarok szállni belőle. Előtte sem, de most még annyira sem. Egy 7,2 sec -s gyorsulás azért sokat mond szerintem. (és még mindig a 17 éves öreg kadétról beszélek!!) Féket taposni kell, de kifejezetten jó egy ilyen öreg autóhoz képest. Kabrió jellege miatt csukott tetőnél 130után kezd hangosodni. Lenyitott tetőnél 110-ig alig szellős. De csak az elöl ülőknek. Hátul hajlobogtatós már 80km/h nál is. (180 fölött néha könnyezik a szemem)
Végeredményben nem is szeretem. Imádom!!!
Igaz, az első autóm, de apró hibái ellenére nem tudom nem szeretni!
- Mivel "leharcolt" állapotban vettem elég sok mindent kicseréltem. De nagyjából így alakult a sorrend:
- -Kuplungszett kompletten (echte original aus Deutschland) az itthoni ár töredékért. (22Ft volt átszámítva)
- -Kuplungbowden
- -Gyertyakábelek+gyertyák
- -első, hátsó fékek komplett
- -Kipufogórendszer komplett (majdnem új középdob, kati, szintén Németországból, 15e Remus dobbal)
- -volt egy motorcsere C20XE-re és annak felújítása
- -Komplett futóműcsere elöl, hátul
- -tetőcsere mindenestől (szintén németországból)
- Akkor inkább írom a rövidet. Gyakorlatilag minden ki lett cserélve eddig a váltó és kormánymű kivételével. (A kormánymű is megadta most magát, valószínüleg az is cserés lesz)
- Az eddigi mutatványok nagyjából 400e Ft-ba kerültek a másfél év alatt. +Volt egy teljes kasztnizás festéssel és kisebb alakításokkal. De bátran mondhatom, hogy lassan pöpec a gép és megéri a fáradalmat. Nálam szerelem volt első látásra.
Kuplungcserére vittem ide: Opel Kanizsa, Pécs.
Korrektek, gyorsak és jó munkát végeztek, ajánlom!
A többi javítás csináld magad mozgalomban.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1989 |
Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 22000 |