Étvágytalan élményautó!1.6i
Azzal kezdeném, amit szinte csodának és mint első kocsi kitörölhetetlennek tartok, az a fogyasztása! Téli hidegben nem kímélve a gázpedált: 6,7 liter. Ennél csak kevesebb volt. Ehhez hozzáteszem, hogy az a fajta ember vagyok, aki az utolsó cseppig írta(és írja) a tankolt mennyiséget és a km-óra állást.
A kocsi majdnem fullos volt ´88-ban. Szinrefújt metálkék minden. Napfénytető, fordulatszámmérő, gyári hátsó szárny, gyári alufelni, gyári három ajtó:-). Gsi ülések és kormány, de a kocsi nem volt Gsi.
Az autóról annyit, hogy 2004-ben vettem 110ezerért. Az autón szinte már minden kopott volt, ami csak lehetett. A műszaki is kb. fél év volt rajta. A jelszó az volt, ami a legtöbb kocsi hátulján: jobb, mint gyalog. Az alkatrész-ellátottság jó hozzá. A legjobb egy komplett kocsit venni mellé. Az 1.6-os motor gyárilag jól mehetett. Nálam már csak 2 hengerben lehetett elégséges kompressziót mérni. Azért még egy két Zsiguli így is megvolt. Sőt! Alapvetően egy jó kocsi, de figyelni kell rá. Nem szabad sokáig halogatni az szükséges alkatrészek cseréjét. Ebből a szempontból strapabíróbb a II-es Golf. Ha már a Golfot említettem. A szélnek sokkal kevésbé feszül neki. Talán ez is magyarázza a rendkívül jó fogyasztást.
A Kadettem végül is végelgyengülésben múlt ki. A felújítása árán kaptam volna egy Astrát. Egyébként azt is vettem két éve.
Végszóként azt mondanám, hogy ha valaki Kadettet vesz, akkor csak drágán, kb. 300ezertől vegyen és azt is nagyítóval nézze át!
- Gyakorlatilag kopó alkatrészek. Fokozott rozsdásodási hajlam!
Sufni.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1988 |