Első szerelem, első négy kerekem...
A család kedvence. Édesanyámnak vettük 1991-ben a Merkúrnál. Aztán jött a török meg a Merdzsója amivel megordult az autópáján, Édesanyám pedig éppen megtalálta a hátát, és ugyan total-car-t nem szenvedett a kocsi de féléves kora ellenére annyit költött rá a biztosító mintha újat vett volna nekünk :) Anyu már nem kívánta vezetni, elkerült nagymamámhoz aki a Thalia megjelenésével átült abba, én meg mint "friss" jogsis a családban megkaptam t?le az akkor 10 éves fehér gyöngyszemet (megjegyzem azóta is visszasírja a mama). Az elmúlt öt évben semmi bajom nem volt vele, belepakoltam annyit mint elötte kapott 10 év alatt, most 145e van benne. Egy dolog miatt vagyok rá csak mérges, túl könnyen nyitható kív?lr?l, ezt két CD lejátszóm is bánhatta. De ebben ott az önhiba lehet?sége is ugyebár...
M?szakilag: fékek kicsit puhák, még mindig zavar, félek néha nem lesz elég a fékhatás, hátsó leng?ket megette Bp., kapott új Monroe-t - nagyon jó, h?t? egyik nyáron pikk pakk kilukadt, elötte mindig magas volt a vízh? érthetetlen okokból, az új h?t?vel mintha túlh?tött lenne... de jó. termosztát egyszer elszállt (télen a h?t?csere után).
Kinézet: Hát rááldoztam a gatyám is, meg 5 lakatos életét, de az összes rohadt elemet kicseréltettem, és kapott egy zsír új gyári Opel fényt, gariaval a fényez?t?l, meg is fordulnak utánna.... Belül alles gyönyör?, köszönhet? ez nagymami és az én igényességemnek. Sokan dícsérték, hogy a korából 10 évet is letagadhatna.
Zörejek: m?szerfal, keszty?tartó, hátsó kalaptartó... Nekiláttam zajtalanítani, szétszedtem a zörg? elemeket és szilikonnal kitöltötten a hézagokat, hatásos volt... Azóta csend és rend van az utastérben, ahogy szeretem:)
Motor: 75Le 100Nm... ezzel indult a gyár szerint. Kiváncsi lennék most mennyi. mindenesetre 2 személlyel még szedi rendesen a lábait, rekordom 180Km/h, de a 150-et szereti pályán. F?úton a 110-et. Városban kifejezetten kellemesen megy, a váltó lehetne pontosabb, de hát az Opel sosem err?l volt ismert, ennek ellenére szeretem, jobb mint a Rover 600-asunké, a Passatnál viszont gyatrább.
Mindenkinek csak ajánlani tudom összeségében, és aki megvett egy szép állapotút ne enkedje ki a keze közül hálás darab. Els? autónak nem is kívánhatnék jobbat!
2006. májusában dárga kishugom elvitte az engedélyem nélkül, és sajnos az autómentő hozta haza, ismét totálkárosan, de olyannyira, hogy a lakatosom 10% esélyt látott rá, hogy rendbehozza, ezért inkább eladtam. A hugomat szerencsére ezúttal is megvédte. Egy jelképes összeget kaptunk érte, egy fiatal lakatos barátomtól, mert inkább neki adtam oda, mint a sok hiénának aki a négy gumi értékét sem volt hajlandó kifizetni vételárként. Hát itt a történet vége.
Remélem hogy a Kiszemelt autó is hasonló képpen fog majd -szólgáni mint ez, és nem kell csalódnom a Volvoban!
- Vízpumpa, h?t?, autómata szivató, fék f?munkahenger (délutáni csúcsban egy pillanat alatt elszállt a fék), kipufogó szétrohadt (id? és a só vasfoga:( )
Család kedvenc autószerel?je - Pista bá´
Pontosabb a nyilvántartása a kocsikról mint egy gyári szervíznek, évekre visszamen?leg megmondjami mikor volt csrélve,szerelve,javítva stb...
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1991 |
Előző autója? | Tipo 1.7D | Következő autója? | Volvo S40 T4 - a szív diadala az ész felett |
Verdikt | (7.9/10) |