Első autóm
Első autóm. Örököltem, ennek ellenére igyekszem megbecsülni, és ezt meg is hálálja. Nagyon megbízható autó a korához képest, apróságok mennek tönkre rajta. Egyetlen komolyabb baja amióta használom a hátsó lengéscsillapító kiszakadása volt. Ez állítólag Kadett-betegség, ismerős meghegesztette a szétesettet és a másikat is (ami már szintén elkezdett rohadni) 5eFt-ért. Meg persze volt ami az én hülyeségem (buckás földúton fennakadt és kiszakadt a benzincső).
A motoron erősen látszik a kora. Eszi az olajat mint az állat (egy hosszabb (3..400 km-es) út alatt jó 1.5-2 litert biztosan utánatöltök), és 80 fölött nem igazán gyorsul. Viszont jól bírja a tartós 140-150-et is (GPS szerint, az óra ekkor kb. 175-öt mutat!) Korábban városban volt használva, és mindig éppen megkapta a zöldkártyát. A rendszeres száguldás jó hatással volt rá, a legutóbbi vizsgálatkor szondát cseréltek, olyan jó értéket mutatott, nem akarták elhinni. Többször végigutaztam vele az országot, szorgosan töltögettem bele az olajat, és nem hagyott cserben. (Autópályán lefele lendület, különben felfele megáll!:) Fogyasztása ilyen használat mellett 7,5..8 liter körül volt. Városban nem tudom, sose néztem.
Hidegen nem igazán szeret indulni, még nyáron is rángat, le-lefullad. De max. 3.-ik próbálkozásra mindig sikerül:)
A fűtése gyorsabban meleget csinál mint a céges zsírúj Ford.
Csak a ventilátornak van olyan hangja mint egy felszálló repülőgépnek.
Egyedül a kinézete nem tetszik - nem éppen mai formatervezés.
Összességében nagyon szeretem, csak kategóriaváltás miatt cserélném le. Na meg a céges kocsinál megszoktam a klímát...
- Kasztni rohadás (sárvédőívek)
- Hátsó lengéscsillapító kiszakadás (ismerős 5ért meghegesztette)
- Kipufogó cső lukadás (új cső 10eFt házilag kicseréltük)
- Benzincsövet földúton leszakítottam (500Ft új cső, házilag kicseréltem)
- Ajtózárak beállítása (házilag)
- Tolatólámpa kapcsoló csere (2eFt munkadíjjal)
Autóklinika Debrecen - egyszer voltam náluk gyorsan és korrekt áron megcsinálták amit kértem
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1989 |
Teljesítmény | (3) | Km vásárláskor | 196000 |