Autók » Opel » Kadett (1984-1993)

Kadett 1.4 LS

Deutsche Kraftwagen

Az autót 1997-ben vásároltuk,70000 km-rel,nagyon jó állapotban!!Fehér,1.4-es karburátoros,de sokkal jobban megy,mint az utána gyártott központi injektoros Astrák!!!
A kevesebb,mint egy tonnát a 75 Le szépen viszi,és tényleg minél gyorsabban megyünk vele annál stabilabb!!A gépkönyv erre a típusra 170 km/h végsebességet ír!!Még most 170.000 km-rel a háta mögött is a 160-at lazán viszi!!A váltó kegyetlenül el lett találva!! 3. fokozatban a világból ki lehet pörgetni,100-110-nél kap egy negyediket,az ötödiket elég 130 körül rakni!!Ilyen nehéz láb alatt természetesen eszik is,de nem kell ennyire menni!!Amúgy is 90 a határ!!! : )
Élmény vele autózni,a kanyarstabilitása elképesztő,mintha sínen futna!!Igaz a kemény futóműből kifolyólag rossz úton zörög itt ott,de ez egy kicsit komolyabb hangtechnikával kiküszöbölhető!! : ) Én 3 éve hajtom,kapott már mindent,egyszerűen nem lehet kinyírni!!Igaz nem is akarom!!A 95-ös benzinre kicsit érzékeny,kopogósabban jár,a 98-as benzint viszont szereti!!Egyszerűen gyönyörű!!Aki egí kicsit is ért hozzá,azt autón minden javítást el lehet végezni!!A hátsó ívek rohadnak ez tény!!
Befejezésül egy rövid történet:A dolog kb 6 évvel ezelőtt történhetett egy szüret alkalmával!!Az autón utánfutó lógott, megrakva szőlővel,öten ültünk az autóban,csomagtartó tele!! Egy kereszteződésből kifordulva utolértünk egy 1.3-as Kadettot,ebből előzés lett,amibe a másik úr nem nagyon törődött bele,de a bosszúját nem tudta megvalósítani! Szégyenszemre csak hátulról nézhette az utánfutót tele szőlővel!!
Hát igen!!Abban az időben még tudtak autót csinálni!!

- Gyujtáselosztó fedél,rotor,tömítések(az összes!),talpasok, kormányösszekötők,két első léengéscsillapító!!Tekintettel az autó életkorára és a benne lévő km-re,ez semmi az új autókkal összehasonlítva!!!!

Magam szereltem

Fenntartási költség (10) Évjárat 1990
Előző autója? Peugeot 205 GRD Következő autója?
Verdikt (8.6/10)

Opel Kadett 1984