Autók » Opel » Kadett (1984-1993)

Kadett 1.7 d

Aki fontos megvárják!

Régi álmom volt egy olyan autó, amihez szinte ingyen hozzá lehet jutni, a szervízköltsége nulla, és nem fogyaszt üzemanyagot. Hát kicsit várnom kellet rá de végül megtaláltam álmaim autóját. Kétségeim azért voltak, miután az első megtekintett járműből a próbaút során kifogyott a gázolaj, és a többiek is hasonlóképpen vártak, de negyedszerre megtaláltam a járművem, amit egy arabtól vettem, állapota siralmas volt, barátaim ott helyben visszatolták volna az udvarba, és nekem is megfordult a fejemben hogy a hátralévő 150 kilométert kibírja hazáig vagy húzhatjuk, de hazaért. Némi helyrepofozás után, konkrétan adagoló, porlasztócsúcs, első szilentek, első gátlók toronycsapágyal, kormányösszekötők, hátsó gátlók, kerékcsapágyak, féltengelyek, kipufogórendszer cseréje után tökéletes lett a jármű. Nem elhanyagolandó tény hogy ezen művelet 50 ezerbe fájt, azt hiszem ennyiért a dukcimat a márkaszervíz udvarára sem tolhatnám be, mert hogy e mellé vettem szaladgálós kocsinak. A fogyasztása minimális 5 liter de duguláshatáros üzemanyagszűrővel no meg étolajjal megtöltve simán megy a 4 liter is csak akkor már kicsit rángat. Felszereltsége az elég extrás, villanyablak és tükör, napfénytető, recaro ülések, persze gyári, utcára néző ablakok, kókuszillat a többit nem sorolnám. Menetteljesítményei pont jók, nem gyorsul de legalább tudja utazóba a 160-at, emelkedő nélkül, fék?, az nincs de ki akar fékezni ha végre megy már 140-nel, a futómű pedig még ezek után sem jön zavarba. Összegezve, ma ha akarnának sem tudnának ehez hasonló járművet készíteni, mert igaz hogy a kilométer óra 32340-et mutatott amikor megvettem de ez lehet 800 000-rel több is, páratlan!

- Vásárlás után közvetlen, igen sok mindent megjavítottam és azóta csak tankolni kell, meg olajat cserélni.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 32000