Autók » Opel » Kadett (1984-1993)

Kadett 1.4S

A nép aranya

2005 augusztusában szereztem jogosítványt, azóta vezetgetem a gépet. Igazából addig egy lomha dögként élt bennem a kocsi. "Csak egy Kadett" - vélekedtem. Aztán mióta vezetem teljesen átértékelődött a véleményem vele kapcsolatban. Ugrik az a 75 lovacska ha rugdossák őket. Lehet vele lendületesen haladni, meglepő erő van benne. Egyszer még egy 2.5ös TDi Audit is megelőztem vele dombnak felfele, úgy hogy ő nem akarta. Az 1.6 16v Escort mögött minden különösebb erőfeszítés nélkül ottmaradt bármilyen helyzetben. A fogyasztása szerintem nagyon jó 15 éves benzineshez képest. 6.2-t evett hosszútávon úgy, hogy 2 személy + annyi cucc, hogy a végét a fejtámla tartotta, és a benzinnel se spóroltam túlzottan. Igen ritka konstrukció, a szerelő mindig csodálkozik, hogy 1.4es karbis... Szinte sose hagyott az út mellett, csak 1szer, mikor egy hűtővízcső tartója letört, de azzal is elment volna a szerelőig. Talán legnagyobb hátránya, hogy gyengék a fékek. Egy régebbi Escorttal tudtam összehasonlítani, és eszméletlen gyenge hozzá képest.

- Hát ez a lista egy ilyen korú autónál egész bő. A kasztni az egyértelmű, a legtöbb javítást édesanyám intézte, nem tudom mik voltak cserések benne.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Előző autója? Passat Következő autója? Csak is Kadett!!!
Verdikt (8.2/10)

Opel Kadett 1984