A német precizitás csodája
Már régóta terveztem hogy veszek egy Kadettot,idén nyáron siker?lt szert tennem egy remek darabra.89 decemberi,már a modellátalakítás utánni 90-es szériából.1.3-as injectoros,szabályzott katalizátoros,fehér sedán.Jóles? érzés töltött el,amikor átülhettem az el?z? autómból egy Skoda120-asból ebbe a német csodába,bár meg kell vallanom,hogy az is szolgálatkész,és strapabíró autó volt.Visszatérve az Opelhez valószín? hogy én a 4. tulajdonos vagyok.A karosszéria nagyjábol rendben van,miel?tt megvettem,a küszöb kompletten ki lett cserélve,és le is festették,a kerékívnél el kezdett korrodálni,ami egy 16 éves kocsinak megbocsátható,és Opel betegség.Mint új tulajnak rögtön nekiláttam a cserélend? alkatrészek eltávolításának,és cseréjének:olajcsere,leveg?sz?r?,benzinsz?r?,gyújtógyertya.Nem árt kicserélni a vezérm?szíjat és az ékszíjat sem,ki tudja milyen régi már.Az autót az el?z? tulajok nem kímélték,még most is szinte újszer? állapotban van,ez köszönhet? a német mérnökök tökéletes munkájának.A bels? tér is nagyon ízléses,minden kezel?szerv jól kézre áll,és áttekinthet?,így még a kezd? autós is jól elboldogúl vele.A váltó pontos,jó a kilátás és a komfortérzet,magas ember lévén is kényelmesen elférek benne.Hibája,hogy néha csörög a keszty?tartó.A f?tése kiváló,2.fokozatban még csendes,de a 3.-ban kissé zajos.Be és kiszállás könny?.A motora kissé már kopott(az el?z? tulajok széthajtották),bár nem sok olajat eszik.Mindig pöccre indúl,még soha nem hagyott ott az úton.Az el?z? tulaj rosszúl állította be a vezérm?szíjat(2 fokkal eltola),és elromlott a gyújtáselosztó fedél és a elosztókábelek is,ezért ugrált a motor,és nagyon ette a benzint.A gyújtás is el volt állítva.Szegény autó még ezek után is ment.Nagy nehezen egy szakember barátom segítségével orvosoltuk ezeket a problémákat,így a motor megjavúlt,és azóta a fogyasztás is rendbejött.A motor jól húz,könnyedén belemehetek az el?zésbe,nem torpan meg.A lengéscsillapító még eredeti,60-70%-os,szinte tökéletes.Az utat jól fekszi,a kamion nem löki oldalra,mint azt teszi a Skodával.Az alváz nem rodhadt,az alvázvédelem még eredeti volt mikor vettem,azóta lekentem az alját.A csomagtér hatalmas,így még a nagycsaládosok is nyugodtan elindúlhatnak vele kirándúlni,feltéve hogy az anyagi keretük mennyire engedi meg.Összességébe véve nem bántam meg hogy megvettem,kell? odafigyeléssel sokáig hasznát vehetjük ennek a tipusnak.Nem véletlen?l kiáltották ki 1985-ben az év autójának.
- fékmunkahenger,fékcsövek,fékdob és fékpofa felújítás,gyújtáselosztó fedél és gyújtókábelek
Dobi József(FRANCO Kft,Hajdúszoboszló)Az általam ismert egyik legjobb autóspecialista,rögtön megmondta az autóm hibáit,köszönhet? a mérnöki diplomájának is.
Kovács Csaba(H-szoboszló,Dobó István u.)A rá bízott feladatokat gyorsan,korrekt árral,és jól teljesíti.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1989 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 2000 |