A 20 éves gépállat
Szóval a kis gépállat...
Egyszerűen imádtam ahogy volt, minden hibájával együtt. Mikor megvettük teljesen körbe volt rohadva a karosszéria, úgyhogy szép nagy munka előtt áltunk. Sajnos ritka ma már az utakon az olyan Kadett, amin nem találni rozsdafoltot.
Sok időt és energiát belefektetve sikerült egy igazán mutatós darabot kihozni belőle, igazán büszkén ülhettem bele!
Motorikusan kiváló állapotban volt, 3000 környékén igen komolyan megindult, sok mai 1,4-es autót sikerült legyorsulni vele. Még a fix traffipaxok előtt, autópályán saját órája szerint 190 km/h sebességre is képes volt, ebből vonjunk le kb. 10%-ot, nagyjából ez a valós. Ne feledjük egy 1,4-es, 1989-es autóról beszélünk!!!
Két olajcsere között nem kellett utánatölteni, egyáltalán nem ette az olajat.
A fogyasztása télen 6,9, nyáron 6,1-6,2 körül alakult, de volt, hogy 5,8-ra jött ki. ;)
Elfogulatlanul nem tudok írni róla, nagyon a szívemhez nőtt!
Akinek sikerül találnia egy nem széthajtott és nem rohadó példányt, az biztos, hogy egy kis fenntartási költségű és dinamikus autóra tesz szert. Csak ajánlani tudom!
Bizony elmorzsoltam 1-2 könnycseppet mikor megváltam tőle...
- Volt néhány dolog, de otthon és (a karosszériát leszámítva) könnyen javítható hibák voltak.
- Pl.: termosztát, külső csukló porvédő sapka (elég gagyi az utángyártott), lengéscsillapító, lengőkar szilent
Jóapám.
Precíz és gazdaságos, nincs okom panaszra. :)
Jómagam.
Precíz, szintén gazdaságos. Azért csak 8 pont, mert még bőven van mit tanulnom az öregemtől. :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1989 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Hyundai I30 |