Autók » Opel » Insignia (2008)

Insignia 2.0 D

Lehetne akár jó is, de sajnos így inkább szégyen kategória!

Szeretném előre leszögezni, nekem nagyon tetszett ez a kocsi.... Már majdnem ezt a típus választottam céges kocsinak (kombi 2.0 turbo 4x4 lett volna) de végül a párom felhívta a figyelmemet, hogy már volt Astrám, és Vectrám is mint céges kocsi és azokat sem szerettem. Valóban! ÉS mivel neki nem tetszett, hát lekerült a listáról...szerencsére!
Végül XC60-t rendeltem de mivel 3.5 hónapot kell rá várni, addig a cégem bérelt nekem kocsit. 2 Hónapig az új C5-tel jártam, FANTASZTIUS, hatalmas nagy meglepetés volt, nekem, családnak, és minden ismerősömnek, aki beleült! De mivel visszajött egy Insignia, gondoltam, most megtudom miről maradtam le. Röviden összefoglalva: Rémálom! Szégyen, hogy az Opel ezt tartja zászóshajójának, és ennyi pénzt kérnek el érte!
Pedig a kocsi szép, kívül, belül de:
- A középső információs kijelző, szerintem Peugeot 307-ből megmaradt készletből való, mind felbontását, mind megjelenését tekintve nagyon gyatra 2010ben, mivel már egy 15 éves konsturkció.
- A klíma hőmérséklet kijelzője pedig a 80as évek elejének számológépeiből maradt itt.
- A motor hangja kimondottan kellemetlen, és zajos de még melegen is, akinek ez tetszik az beteg! Fiat Regata 1.9TD szólt így a 80as évek végén. De az elgalább ment, ez viszont nem! Se alul se felül, csak a hangja volt nagy! Hosszútávon, vagy a városban már kimondottan megfájdult a fejünk a zajtól. Persze tudom, hogy a HDI (Peugeot 407 volt előtte)elkényeztetett és azt csak a Merci/BMW/Audi tudja felülmúlni, de azért meg lehetne közelíteni!
-A futómű feleslegesen kemény, feszes. Egy Alfában, Hondában még jó is lenne, mert azok legalább mennek is, de az Opel tulajdonosknak inkább próblémájuk lesz vele, a jó magyar utakon. Pláne egy ilyen gyenge motorhoz, teljesen felesleges!
- és a csúcs: kb 1 napig (!) nyilt a hátsó csomagtérajtó....utána már csak hébe-hóba, majd amkor gyerekkel és ezernyi csomaggal utaztunk, nem nyilt többet....az utastérből kellett bepakolnom. Felhívtam a szervízt, és közölték 400 kocsi vár az országban erre az alkatrészre, de nincs és nem is tudják mikor lesz. Na akkor fejezte be nálam az Opel a karierjét. Csak sajnálni tuom azokat, akiket bepaliztak és kifzettek egy csomó pénzt érte, azokat pedig méginkább, akik azt gondolják, hogy jó kocsiban ülnek. Mert nem az csak jó drága!
Szó nélkül visszavették a kocsit, elmondták, hogy több Insigniát nem állítanak be a flottába, mert nagy kudarc volt. Mindenki panaszkodott rá, és most még járni sem járnak, mert alkatrészre várnak. Adtak helyette egy Avensis-t. Ez viszont soha nem tetszett, de bevallom nagyon örültem neki: csendes, prezíz,finom, bár unalmas, de NYÍLIK A CSOMAGTÉRAJTÓ!

- csomgatérajtó zár és nem is tudták megjavítani, mivel 400db kocsi vár az országban erre az alkatrészre.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2010
Előző autója? 407 Következő autója? Avensis
Verdikt (2.8/10)

Opel Insignia 2008 (2009)