Eddig megérte, nagyon szeretem
109.000km vettem. 2.0 CDTI Cosmo felszereltségű, automata 131 Le 2009.05 havi A20DTJ motorkódú. Az évjárat gyermekbetegsége a szívósor, és a turbócső, illetve nem megfelelő olajcsere intervallum esetén a főtengely csapágyak, mely motorcseréhez is vezethet, bár elvileg ez leginkább a 160 lovas motorokat veszélyezteti, a gyárilag megemelt teljesítmény miatt. Szóval vásárlást követően Opel Insignia Klub vezetőjén keresztül az Opel Gyulainál azonnal szívósor és turbócső csere megelőzvén a turbó és motormeghibásodást, automata váltóolaj csere, hátsó fékek cseréje, ékszíj feszítő csapágy és vezető görgő cseréje, olaj és szűrők cseréje, illetőleg elment még a turbó szabályzó szelep is, ezt is cserélni kellett. Így kompletten munkadíjjal kedvezménnyel és alkatrészekkel együtt 420.000.Ft plusz költség az autó 3,2 milliós árán felül, de ezt tudtam már megvételkor is, bele volt kalkulálva, most legalább tudom, hogy jó az autó és mindent megtettem annak érdekében, hogy ez hosszútávon is így maradjon. Az ülésfűtést az előző tulaj cseréltette, már másodszor a hat év alatt, így szerintem sajnos nálunk sem fog sokat kíbírni, de ki tudja. Kell még bele egy méretpontos gumiszőnyeg, folyamatban van 4 db alu kinézetű lemezfelni használtan 65.000.Ft-ért télire, majd még 4 db téli gumi 120.000.ft értékben. A hátsó csomagtér ajtó gumi tömítése cafatokban lóg nem tudom miért nem is vettem észre korábban, így ezt is cserélni kell szerencsére akad bontottan, olcsóbban. Az alváz rendben van egyedül a hátsó híd rozsdásodik, ami sajna a Magyar utakon nem csoda, így ezt a tél előtt kb 30.000.Ft-ért lefújják munkadíjjal együtt. Sajna az első szélvédő kavicsfelverődéses, pont a fekete eső és fényérzékelős részben, így javítani kockázatos, elmegy vele még egy darabig a komplett cseréje munkadíjjal együtt 50.000.Ft lenne. Majd ha elreped cseréltetem, most jó lesz így is, sajnos vásárláskor ezt sem vettem észre, elvakított az autó szépsége. Vettem bele előre OSRAm Xenon hatású izzókat és Osram ECE szabványú menetfényt, nagyon babán néz így ki nem is zavar, hogy nem Xenon lámpák vannak benne. Ezektől eltekintve az autó nagyon szép állapotban van kívül-belül, minden elektronika működik, és nagyon jól megy, nekem tökéletes az 1,6-os benzines Volvo v40 után. Gyönyörű kívül belül és szeretem minden hibája ellenére is. Sajnos a hátsó fejtér valóban alacsony, de ha kicsit lejjebb húzom magam még kényelmesen elférek hátul a 184 cm-es magasságommal, így nem zavaró. Számomra jobban zavaróbb a váltó körüli kulissza recsegése-ropogása, valóban ilyen volumenű autónak nem szabadna recsegnie ropognia, de ezt is elviselem, ha nem foglalkozom vele észre sem veszem. Az automata váltó nagyon szuper, tényleg aki egyszer ráharap az ízére utána nem akarna másikat, a turbó kegyetlenül jól húz a fogyasztásom vegyesben 7,2 liter, városban 8,2 pályán 6,2. Maximálisan meg vagyok elégedve a gépkocsival mind külsőleg mind belsőleg, mind teljesítményileg, mind fogyasztásilag. Aki kevesebb fogyasztás vár el tőle vegyen egy Toyota Aygot, az biztos kevesebbet fogyaszt. Akinek kérdése van keresse az Opel Insignia Klubnál Ricsit, mindenben segít, és az Opel Gyulai munkájával is meg vagyok elégedve, bár a hivatalos szerviz óradíjak óriásiak, így olajcserét feltehetően megcsinálja a saját szerelőm is töredékéért, de ha nagyobb gond lesz oda fogom vinni az biztos. Az olajcserénél el kell felejteni a 30.000.-es intervallumot, de még a 20 ezrest is. Aki szerintem hagyja az autót ennyit elmenni egy olajjal az gyilkolja a gépet, vagy céges autót vezet, aki kicsit is ad kocsijára, legalább 15 ezrenként, ha teheti 10 ezrenként elviszi egy olajcserére. Gondoljatok bele, ha ezt elismernék a gyártók miből élnének a szervizek? Szóval egyenlőre meg vagyok elégedve a kocsival, mindent lecseréltünk amit le kellett cserélni, és remélem még sokáig fogjuk használni. Beleszerettünk az autóba és meg vagyunk vele eddig elégedve. Minden autóra költeni kell előbb vagy utóbb amit használnak, persze nem mindegy hogy mikor milyen időközönként és hogy mennyit, de remélem, hogy megérte megvenni. Ha időm engedi és több tapasztalatot szereztünk vele, megírom majd azt is.
- Szívósor, Turbócső, Hátsó fékek, Turbó szabályzó szelep
Opel Gyulai