Autók » Opel » Crossland X (2017)

Crossland X 1,2

Fürge kis dög

Miután kiköltöztem Prágába, jópár évnek el kellett telnie, hogy hiányozzon egy autó. Ennek valószínűleg a jó tömegközlekedés és a "car-sharing" szolgáltatás lehet az oka. Prága autózhatatlanság szempontjából a világon az 5-ik, szóval olyan autót kerestem amivel el lehet férni a szűk utcákon és a parkolóházban sem kell túl sokat gépészkednem, hogy beférjek valahova. Három dolgot tartottam fontosnak extraként belepakoltatni, offline navi (hogy hányszor kúrt át a Google-maps az külön sztori), automata sebváltó (a 21. században ne kelljen már vezetés közben lekvárt kavarni) ülésfűtés (fő a béke az asszonnyal télen is).
A próbautak utak és a rémtörténetek végighallgatása után a választás a Crossland X-re esett. Eddig nem bántam meg. Az 1,2-es turbós 110 lovas benzinmotor elég fürgén mozgatja a kasztnit. Fogyasztása Prága-Gyula viszonylatban többször mérve 6,5 liter, tetőcsomagtartóval 7,5 liter. A hat fokozatú automata váltó meglepően jó, jár hozzá stop-start funkció is. Én az Innovation felszereltséggel vettem, tehát gyakorlatilag a 17 colos kerekeken és a tolatóradaron kívül majdnem az összes extra benne van ami járhat a típushoz. Meglepően stabil a járgány, nem ficereg, nem billeg, autópályán is stabil még 140-150 km/h-nál is, igaz ilyenkor már kezd kicsit zajos lenni.
Apró negatívumai vannak, de hát semmi sem tökéletes:
- a beltérbe azért jobban összeválogathatták volna az anyagokat
- a futómű elég zajos tud lenni rossz úton

- Még semmi

TUkas AUTO-STAIGER CZ

Fenntartási költség (10) Évjárat 2019
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (9.7/10)

Opel Crossland X 2017 (2017)

Tűzgolyó

Crossland X 1.2 T Enjoy 130LE - 2018