Az utolsó mohikán
2018 decemberében jutottam hozzá újonnan az Opel Di-Fer jóvoltából. Új autót szerettem volna 42 évesen. Az anyagi lehetőségek megvoltak. Számtalan márka hirdetéseit és adatait átnéztem. Ár/érték arányban nem igazán találtam jobbat, a külső csak másodlagos szempont volt. Végül is nem csúnya autó, sőt a formatervet tekintve nem próbál belesimulni a környezetébe. A motor sem hétköznapi: 100 LE és 200 Nm. Kissé ellentmondásos adatok, ez a motor nyomatékra van hangolva. Városban ki sem lehet használni, az autópálya belső sávjában nem jön zavarba. A méretei ideálisak parkoláskor, a belső tágas, ízléses. 2-4 embernek elfogadható akár hosszabb távra is. A fogyasztás az összeszokás időszakában 9 liter felett, majd egy év múlva 7 liter alatt. A gyári adatoktól megrészegülő, 4-5 literről ábrándozóknak kijózanító, de a dinamizmus azért vigasztaló.
Az ülések kényelmesek, az extrák jól működnek, az első szélvédő fűtés télen nagyon hasznos, igaz a fűtőszálak azért markánsan látszódnak, de meg lehet szokni.
- Szerencsére még semmi.
Opel Di-Fer Kft.