Tökari Tóbiás
Második autónak a feleségemnek kerestünk autót. Mivel már van egy Astra-nk (és elégedettek vagyunk) arra gondoltunk második autónak egy Corsa megteszi. Persze asszonynak tetszett (tökari, cuki, ez kell, stb), hát legyen. Persze kellett az automata váltó, mert "apus tudod az nekem jobban megy". 2 hónapot mondtak, hogy elkészül, erre 4 hónap is elmúlt mire megkaptuk, persze kompenzáltak csereautóval 2 hónapig, alufelnivel és téligumival. (ezért nem is balhéztunk nagyon a vége felé).
Tényleg szép kis autó kívül belül egyaránt. Áramvonalas modern külső erre nem is lehet panasz. A belseje szép (piros fekete kárpítozás), az ülések kényelmesek, a középkonzol lakkozott része megszokható, áttekinthető visszajelzők és kezelőgombok. Az mp3 magnó teszi a dolgát, a digitklíma egy áldás, a bajuszkapcsolókkal sincs gond, bár indexelésnél sikerült párszor kapcsolnom a hosszúfényt. A váltó szerintem nem nagy durranás, ez már a B Vectrában is megvolt, annyi különbséggel, hogy ezen nincs "sportgomb", ennek ellenére teszi a dolgát, de lassan vált, néha gondolkodik. A motor teljesítménye (90LE) megfelelő ehhez a kasztnihoz pályán a 160-at is jól viszi.
Ami zavar első sorban a fogyasztás: 9,3 litert mutat a fedélzeti számítógép városban, ami szerintem ilyen kategoriájú autótól nevetségesen sok (egy 2000-es motorral vetekszik). Aztán a kesztyűtartó kidolgozása: az ajtaja úgy nyílik mintha egy másik autóból fércelték volna oda, nincs világítás benne (ez már a szocialista autóknál is megvolt), és egy CD lemez tartó is alig fér bele. Mivel 3 ajtósról van szó, a hátsó ülésekre be és kiszállni egyszerűen meg van nehezítve a gyártó által. Az első üléseket eléggé bonyolultan lehet mozgatni két kézre van szükség és némi férfias erőre, ráadásul egy eléggé törékenynek tűnő kallantyúval látták el.
Összefoglalva eddig úgy érzem jó választás volt, az ár-érték arányt figyelembe véve pedig nem is akarok belegondolni.
- Még semmi, de amint változik megírom.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 1900 |