Meseautó light - Kisautók legjobbika
Ez az első új autóm. Az előző egy 1,6-os III-as Golf volt. Hasonló típusú autót kerestem. Fő szempont a biztnság volt, mert babát vártam. A töréstesztje rendkívül jó. Lényeges volt még, hogy beférjen a babakocsi a csomagtartóba. Itt még versenyben volt a Toyota Yaris is, de a méretei miatt elvérzett.
Második kocsi a családban, így nagy elvárásaim nem voltak a méreteit illetően. Én egy pici babával járok bevásárolni vele. Erre a célra tökéletes.
A 90LE-höz képest kicsit lomha, de az én vezetési stílusomnak tökéletesen megfelel. A 190cm magas férjem is tudta vezetni, úgy, hogy még egy felnőtt (nő) elfért mögötte. A félbőr ülések fantasztikusak. Jó az oldaltartásuk. Tény, hogy 250km-nél nagyobb távon nem használtam egyszerre, de afölött már talán minden kényelmetlen lenne...
A fogyasztása jó közepes. Átlag 7-8l. Városban. Évi 10.000-15.000km-nél nem érdemes dieselt venni.
Rossz tulajdonságként említeném, hogy az ajtó nem nyílik túl nagy szögben. Nehéz betenni a gyereket a kocsiba. Összesen 5 hónapot kellett rá várnom. Mondjuk eső körben rendeltem és napfénytetővel, amit akkor még nem gyártottak. A ventillátor nálam is sípol. És a klímát nem lehet ablak+láb-ra állítani. De ez részletkérdés.
Összességében maximálisan elégedett vagyok vele.
- Semmi
Opel Tóthautó Vác
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 12000 |
Előző autója? | Golf | Következő autója? | Esetleg egy B-s Mercedes. De csak 3-4 év múlva |
Verdikt | (7.9/10) |