Autók » Opel » Corsa (2006-2014)

Corsa 1,3 CDTI, 90 le, Enjoy

Keveset eszik, de legalább jól megy

Gyerekkorom óta nem örültem semmilyen tárgynak/eszköznek így, mint az első autómnak. Minden férfi álma, hogy egyszer úgy ülhessen bele egy autóba, hogy az a sajátja. Sikerült vennem 2 hónapja egy használt 2007-es évjáratú Opel Corsa D, 1,3 CDTI 90 lóerős öt ajtós kisautót. Igen, azt gondolja az ember, hogy a Corsa az egy kisautó, pedig már nem az. Az autót 120.000 km-rel vettem, azóta 5000 km-t mentem vele.
Pár mm híján majdnem 4 méter hosszú, én a 187 cm-emmel kényelmesen ülök benne. Hátul nem tudom milyen utazni, nem szoktam hátul ülni. Az első ülések oldalra jól tartanak, viszont az alsó része viszonylag kemény „németautós”, de inkább csak akkor zavaró, mikor pár szár kilómétert utazol, kiszállsz - aztán visszaülsz.
Fekete színű 3 ajtósokat nézegettem, fekete színű 5 ajtóst találtam, maradhat. Szerintem jobban néz ki a 3 ajtós kivitel, de be kell látni, hogy ha esetleg 2-nél többen utaztunk a gépjárműben, akkor a kinézet erősen a komfort rovására menne egy 3 ajtós kivitelben. A kocsiban 6-os váltó van, igazából nem használtam még 6-os váltót, viszonylag hamar, kb. 100-200 km alatt meg lehet szokni, hogy az 5. után, még van egy 6. sebesség is. Meglátásom szerint, rövidebbre is tették az Opeléknél a sebességi fokozatokat, 100 km/h-nál simán rakja az ember 6-ikba felfelé, ha nem előzni készül. Ha előzni kell, jobban jársz, ha nyomatékból teszed, mert ha 120 km/h alatt kezded az előrzést, illik visszarakni 5-be, hogy megjöjjön a kis traktor ereje. Traktor, nem csúfolom, de hangos. Hangos, de nekem amúgy is tetszik a régi VW féle dízeles kerregés, hát a Corsa se marad alul.
Miért vesz az ember egy olyan kocsit amiben 1,3-as dízel motor van? Mindenki tudja a kérdésre a választ: azért mert keveset eszik. Sokan 4-5 liter körül beszélnek, nekem ez 5,5 körül van, mondjuk vegyes használatban, tehát nem panaszkodom. Engem a 90 lóerő teljesítménye és a fogyasztás kompromisszuma meggyőzött. 110 km/h-nál a fordulatszámmérő alig van feljebb a 2000-nél.
Pontosan nem tudom mennyit lehet 1 tankkal menni, mert az üzemanyag szintjelző 1/8-addal el van csúszva, majd meg kell javíttatni, ez a hiba elég idegesítő és nonszensz egy 6 éves autónál.
Az ára a használt autó piacon egy 5 évvel idősebb 3-as BMW-jével nagyjából azonos, ami valószínűleg 2-szer annyit futott. Ez a legfrissebb Corsa modell, amin egy faceliftet hajtottak végre, szerintem sokat nem változtattak rajta, szóval mikor ránézek a 6 éves kora ellenére is, egy viszonylag modern „tekintet” néz vissza rám, ami nekem bejön.
A társadalom által fenntartásokkal kezelt 1,3-as dízel motor eddig még mindenkinek megdöbbenést csalt az arcára - nyilván ez a 90 lóerő egy ekkora kocsinál nem rossz -, hogy milyen lendületes, mikor kipróbálta, vagy beült mellém.

Egy szóval, vagyis párral: fiatalos autó, keveset, eszik, jól megy, SZERETEM. :)

- Az üzemanyag szintjelző 1/8-addal el van csúszva, majd meg kell javíttatni, ez a hiba elég idegesítő és nonszensz egy 6 éves autónál.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.0/10)

Opel Corsa 2006 (2006)