Kényelmetlen, lomha, drága
Céges kocsi. Már az első úton rá kellett jönnöm, hogy magamnak soha nem vennék ilyet. Hogy miért?
Az ajtó valami röhejesen hosszú és dögnehéz(3 ajtós a kicsike). Beülve a műszerfal és a kormány okoz megdöbbenést, a műszerfal alatt hosszan "kilóg" a kormányrúd takaró műanyag eleme. Borzalmasan néz ki. A középkonzol elmegy. Következő megdöbbenés az üléspozíció. Hosszú, lapos, a pedálok messze vannak. Ezt komolyan emberek tervezték? Az ülés szögletes és kemény, mintha betonból lenne. A műszerfalon nincs vízhőfokmérő! Egy XXI. századi autóban! Igazából lehet nélküle élni, de elég furcsa...
És ezek csak azok a dolgok voltak, amiket egyszerű szemlélőként is észrevehetünk, még egy métert se tettünk meg a kocsival. Ha megyünk vele, akkor az is feltűnik, hogy a motor irtó gyenge. A saját 1.2-es Puntóm szintén 80 lovas, de az mintha menne is. A Corsát pörgetni kell. Nyomatéka sincs, úgyhogy a kezdeti időkben néha úgy indultam el, mint egy mazsola, motort felpörgettem 2000 fölé, és csak ezután engedtem fel a kuplungot. És hogy a lomhasága ellenére képes benyelni 8 litert.
A váltó és a pedálok viszont kellemes meglepetésként értek. Régen volt a családban F Astra, hát olyan pocsék váltóval és olyan sz*r pedálokkal azóta sem találkoztam egyetlen kocsiban sem. Akinek volt F Astrája, az tudja, miről beszélek. Azt hittem, hogy a Corsa is ilyen lesz, de ebben kellemesen csalódtam. Igaz, hogy a váltó gombja valami undorító műanyagból készült, de legalább a kapcsolási érzés sokkal finomabb lett. Már nem 2 mm-es úton jár a váltó. A pedálok pedig sztem semmivel nem rosszabbak mint a hasonló kategóriájú kocsikban. Jó a kormány is, ahhoz képest, hogy milyen hosszúnak tűnik a kocsi orra, nagyon könnyen kormányozható.
A csomagtér kicsi, de aki kisautót vesz, az gondolom tisztában van ezzel.
A megbízhatóságával nincs baj, mondjuk durva is lenne egy 5 éves kocsitól, ha folyton elromlana. Összességében azt mondom, hogy 2 millió Ft-ért ez egy remek autó lehetne, de 3 misi felett legalább egy normális ülést elvárna az ember. Meg valami minimális kis ergonómiát. Summa summarum az Opeleket nem a kényelmükért és a vezetési élményükért szeretjük.
- Kopóalkatrészek, akksi, néhány izzó
Schiller Nem én hordom szervizbe, de különösebb panaszt még nem hallottam róluk, úgyhogy látatlanba kapnak egy 10-est
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Ennyi pénzért ne Corsa legyen |