Autók » Opel » Corsa (2006-2014)

Corsa 1.4 Cosmo

Jó döntés!

Szokták mondani: fontos, hogy ki miből ül át...
Nekem ez a második Corsám. 6 évig volt nálam egy Corsa B.
C-t kihagyva jutottam a legújabb Corsához. Ez az első új autóm.
Persze a választás nem volt kapkodóan gyors, próbáltam minden hasonló kategóriájú autót "megversenyeztetni".
(fél évig ment: érvek-ellenérvek, tesztvezetés, nyílt nap, tartós teszt stb.)
Az új Mazda 2-es hullott ki utolsóként. A közel 400ezer Ft-os árkülönbség, a japánok egy-két hihetetlen belső "bakija" - no és persze az Opel hűségem - miatt a gyönyörű új Corsára esett a választásom.
Örülök, hogy így dönöttem, jó választás volt!
Az autóm 3 ajtós, levegőkék, Cosmo felszereltséggel. Gyönyörű kívül és belül, vezeti élvezetes, igazán nagyautós érzés. Kanyarban tapad az úthoz, városi manővezezésekben partner. Csomagtartója megfelelő méretű, a komfort félbőr ülések nagyon jól tartják a hátat, derekat. Szemet nyugtató, hangulatos a narancssárga műszerfal-fény, a belső világítás csomaggal együtt egyszerűen telitalálat.
Sokan írtak az bajuszkapcsolók bonyolultságáról. Szerintem baromi logikus és állati jól működik ha valaki igazán akarja használni.
Az A oszolp vaskosságát is sokan megírták kritikaként. Eleinte nekem is túlzásnak tűnt, de hamar megszoktam, a picike ablak segít a tájékozódásban. Biztonságban érzem magam benne miközben vezetem, ez persze mind a mérete, mind a súlya, mind az 5*-os töréstesztnek, mind a 6 légzsáknak, mind pedig a 16"-os kerekeknek köszönhető.
A 90 lóerős motor teljesítménye megfelelő számomra. Előzésnél jól húz, megbízhatóan viselkedik, 4-esbe való visszakapcsolást igényli, én meg szeretek váltani. A váltója nem túl gyors, idő kell neki, de én szeretem.
Nagyon hasznos a sok tárolóhely középen és az ajtókban, pohártartó van bőven és apró dolgoknak pont jó a pohár alakú hamutartó.

Ami nem tetszik benne, az a kesztyűtartó!!!
Először is nem zárható, másodszor pedig nagyon kicsi, nem igazán pakolható, egy A4-es papír nem fér el benne, harmadszor nem tetszik a záródása sem.
(fájdalom, a korábbi B-s Corsában olyan jól ki volt ez találva, miért nem sikerült azt megtartani? Persze légzsák nem volt abban a kocsiban...)
Ezt leszámítva (ami apróság) bátran mondhatom, hogy szuper
érzés vezetni az autót és mindenkinek, aki egy szép, megbízható, praktikus járgányt szeretne vásárolni, annak őszintén ajánlom az új Corsát.

Később még kiegészítem, ha lesz új fejlemény!

15.000 km után még mindig baromi szeretem ezt a kocsit vezetni. Apró nyöszörgést hallok városi utakon az egyik ajtóból, kicsit zavar, nem mindig hallani csak akkor ha nagyon hideg idő van.

- még semmi sem romlott el

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Corsa B 1.4 Következő autója? sokáig marad