Autók » Opel » Corsa (2006-2014)

Corsa 1,4

Gyönyörű de nem tud semmit

A történetünk ott kezdődött, hogy a feleségem lerakta a jogsit. Mivel egy autónk már volt, de Én azt napi szinten használtam úgy döntöttünk, hogy veszünk Neki valami kis autót. Használt autót nem akartunk venni így elkezdődött a szalonokba járás és a tesztelések. Tényleg sok autót megnéztünk, mérlegeltünk, de a feleségem beleszeretett az új Corsába. Elmentünk az Opel Gombosba ahol nagyon készségesek voltak, kiválasztottuk a nekünk megfelelő opciókat és megrendeltük a "vasat". Két és fél hónap várakozás után átvehettük az új corsát 1,4-es cosmot. Lehengerlő látvány volt kívül belül egyaránt. Az autó tényleg kényelmes és a félbőr ülések is jól tartanak a kategóriájában valóban egyedi volt. Az első megtett kilóméterek után persze jött a fekete leves is már ami a menettulajdonságait illeti. Nem tudom, hogy a 92 lóerő merre van a kocsiban, de annyira tunya hogy tényleg elalszom amíg elkezd gyorsulni valahogy. Gondolom a nyomaték terén kíván kifogásolni valót az autó. Egy picit többet is tehettek volna bele. Az autópályán használva 130 felett meglepően idegesen viselkedett a kormány nem éreztem stabilnak az autót sőt férfiasan bevallom hogy féltem vele gyorsabban menni. A futómű is felettébb kemény és igen csak kirázza a veseköveket belőlem a jó pesti utakon.A fűtés eléggé hangos, 2-es fokozatban már hasonlít egy felszálláshoz készülő Boeinghez.A holtterei meg egyenesen életveszélyesek. Az A oszlopot annyira vastagnak és hosszan elnyúlónak csinálták, hogy igencsak tornáznom kell ha beforduláskor, vagy körforgalomban látni szeretnék normálisan. Egyszóval egy kicsit csalódtunk benne, valahogy olyan "szőke nős" az autó: gyönyörű, de nem tud semmit. Már most tudom, hogy nem lesz meg sokáig, amint lehet szabadulunk tőle. Nem is annyira a teljesítménye miatt habár belerakhatnának még egy motort, hanem inkább mert nem érezzük benne magunkat biztonságban.Itt már megértem a szlogent is "az Opel sose kop el" persze, hogy nem mert ilyen teljesítménnyel nem is tud, még a gumi sem.

- Még semmi és remélem ez így is marad

Opel Gombos

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007