Autók » Opel » Corsa (2006-2014)

Corsa 1.3 CDTi 75LE

Elvis, aki mindenhová elvisz...

Február 17.én vettem át, rögtön egy hosszabb úttal kezdtem, és benne volt Pest is. Kivülről zafírfekete, belül indiánvörös, iszonyatosan remek párosítás. Csak egy gond van vele, aki nem szeret autót mosni az ne vegyen fekete autót. :)
Az első hónapban sikerült nem is egyszer 4 körüli fogyasztást produkálni, és reménykedtem, hogy még csak bejáratós és majd még jobb lesz... Igen ám de bejáratás után elkezdett a jobb lábam talpa is megnőni, és szívesen mentem vele tempósabban, így már az 5 alatti fogyasztás szinte lehetetlenné vált. A futóműve kitünő, kicsit kemény, mondták az utasaim hátul, én nem éreztem, viszont azt igen, hogy a kanyarban tapad...
Röpke 1 hónap után (4850km) vittem az ajánlott szervízbe, lecserélték az olajat. Kicsit furcsán néztek rám, hogy úristen már ennyi van benne, mi lesz később? Mondtam, hogy nem a garázsnak vettem...
A lámpánál eddig egyszer buktam, de az nagyon ciki volt (vagy lehet, hogy pont nem) Akkor egy 1600-os Lada vert tropára, de 2000-es mondeók, vagy bármilyen autó ellen simán nyert eddig. A legszebb az volt amikor egy 1.6 Golf már rég megakart előzni (benne volt a seggemben, 130-140-es tempónál), és kétsávos emelkedőhőz értünk... Én kimentem a külsőbe tartottam a tempót, ( na jó egy kicsit ráléptem), de valahogy nem sikerült neki megelőzni. Azért a nyomaték az nyomaték.
A legnagyobb bosszúságom, az, hogy ellopták a tető antennámat, amelyet eddig még nem tudtam pótolni (a opel szalonokban még be sincs jegyezve).
A másik bosszúságom, hogy a bal hátulját egy ronda fehér autó meghúzta és otthagyta minden elérhetőség nélkül, undorító dolog... A kötelezője kifizette volna, még a biztosítási kategóriája sem csökkent volna, de nem ő nem, a ...
Egy szó, mint száz. A gépsas kivülről szép, belülről gyönyörű. Motorikusan rendbe van, de a 90 LE-set jobban ajánlom.
Még egy dolog jutott eszembe, illetve kettő. AZ egyik a bajuszkapcsolók: Tökéletesek, nagyon jó design!!!
A másik a csomagtartó: kétszintes, az alsó, nekem tele van mindenféle lommal már. Na jó a lom alatt ilyeneket kell érteni, hogy pokróc, hálózsák...stb. A felső szintre pedig max ketten tudnak pakolni.
S még egy, a klíma nem dob 1 liternél többet a fogyasztáson!

Kb ennyi. De majd kiegészítem, ha valami eszembe jut...
Szép Napot! :)

- Az első futómű jobboldalánál a stabilizátornak az egyik csavarja kilazult 12000 Km-nél.

Opel Sajó, Péntek délután (4óra) bevállaltak, nem úgy, mint a többi.

(Szolnok Inveszta, ahol mellesleg elfogadhatatlan a stílus is, és a másik miskolci szervíz, de őket nem bántom, ott vettem a gépsast. :) )

Ja, és 1 óra alatt megoldották, azóta nincs semmi baj. (kopp, kopp)

Opel Hámor:

Itt volt az 5000-s ajánlott olajcserém. Kicsit lassan dolgoztak (az is lehet, hogy a viszkozus olaj kifolyása volt lassú. :) ), de korrektül végezték a melót, munkadíj nélkül.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Következő autója? Volvo S80