Autók » Opel » Corsa (2006-2014)

Corsa 1,3 CDTI

Belevaló megbízhatóság

Újonnan vettük, évi 20 ezer km körül fut, városban keveset, olajcsere rendszeresen, prémium dieselt tankolok bele. A magas forgatónyomaték nagyon jó, nincs vele gondom a Tátrában sem, autópályán is korrekt, viszont bekapcsolt klíma mellett ha nem figyelsz a kuplungra, egyesben ledöglik. A hosszútávú átlagfogyasztás 4,3 liter fölé sosem ment, amikor a feleségem használta, 4 liter alatt volt. Amit megspórol a fogyasztáson,behozza a szervizen, mert ha nem te vásárolod a szűrőket, a szerelők aranyárban számítják, mondván, hogy "ez diesel". Kisebb termetűeknek - 160 cm - kényelmetlen lehet az első ülés az ergonomikus forma miatt, a feleségem ezt egy kispárnával oldotta meg. Elöl kényelmes, pedig 187 cm vagyok, hátul meg ebben a kategóriában ne várj csodát, ez érvényes a csomagtartóra is. A tetőcsomagtartó rögzítése zavaró, őskori opeles megoldás, gyakori használatnál inkább fent kell hagyni.
A motor kissé hangos pl. egy VW dieselhez képest, de én kimondottam szeretem, erőt sugároz. Gondolkodtam már a cseréjén újabb modellre, de csak a céges kedvezmények miatt az Opelnél, igazaból nem akarom eladni, mert nagyon jó kis gépnek tartom a mai napig. Ha magad csinálod az olajcserét, összes szűrővel együtt 20 ezerből megvagy.

- Eredeti aksi - 4 év után, eredeti 50 ezer lett volna, no name 25 ezer és a mai napig bírja
- fékek - 4 év után, 8 év után
- izzító gyertyák 8 év után
- lengéscsillapítók 7 év után

Mosonmagyaróvár márkaszerviz
első olajcserék, igazából nem volt mit javítani

Bosch service Érsekújvár (SK
jól indultak, de egyre hosszabb ideig van bent a kocsi és volt, hogy vissza kellett vinni

Fenntartási költség (5) Évjárat 2011
Megbízhatóság (10) Vezetett km 191999