Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.2Twinport Cosmo

villám - kobold

A kocsit újonna vettük 2005 telén. Szép villámezüst színben :)
Az opelsajóban vásároltuk, kiállított darab volt. Mikor elhoztuk kaptunk hozzá mindent, lásd európatérkép, etc... , hja és elkezdett szakadni a hó.... mikor hazaértünk vele, rögtön elmentem lábtérgumit vásárolni hozzá, nehogy a gyári szörmét hazavágjam. Meg a 8eFt-os gyári dísztárcsát is levettem, mert sok hátulgombolós kedveli.. azért mégiscsak 30ezer forint van rajta amit kétujjal le lehet szedni.....
A kocsit szigorúan 5000Km-ig csak 3000for/min(aztán rögtön olaj+szűrőcserék!)csak visszafogottan, ... miért????? mert sok őrült azthiszi már új technika és lehet hajtani... namost én 5000után kezdtem el úgymond normál tempóban közlekedni vele, s még az éves szervízen ami olyan 21ezer környékén volt, semmi feketeséget nem mutatott az olaj... igaz a 8000Ft/l kasztrol volt benne :)
90%ban kétszeméllyel közlekedtünk vele, + folamatos klíma, s így evett a gépes még pályatempónál is 6l-t..... , de a legemlékezetesebb út az volt mikor lementünk T-newyorkból fonyódra Ironman versenyre 4-en. Oda olyan 300km, aztán ott egy kis bringakiséret 200km-en, majd haza 5-en plussz a versenyzőkolléga nyert vele egysulyban cukrot.... szóval így indultunk hazafelé, s pesten már bejelzett, hogy akkor tankolás.... erre az útra tankoltam a legtöbbet bele 6,8l/100km ;)
Sokan kételkednek benne, hogy a kocsit 5.dik sebességi fokozatban le lehet forgatni! Nekem 3tanum van rá, hogy 5.ben 200at mentünk, s közben lehetett hallani hogy leforog! A kényelmes sebesség amivel szépen ment olyan 110-120km/h
A majd 50000km mind kirándulási útvonal került bele, jó oké volt benne köbö 8000km munkábajárás :-)))))))))
Azért került eladásra, mert már kettőésféléves volt, s így mérhetetlenűl olcsón adtuk el..... lehet köszönhető a korának is, de legfőképp a kmóraállásnak..... egy 20eKm-el kevesebbet futottért még adtak volna pénzt, de én nem vagyok hátulgombolós ;)
Mindegy eladtuk, s visszatettem bele az egyutat használt gyári szőnyeget, meg a 30eFt-os dísztárcsákat..... amikor az átvevő belenézett, mondta, hogy ebbe tényleg ennyi van?????
Ja biztonságkedvéért eltettem az eredeti szervízszámlákat, nehogy vki majd hátbavágjon, hogy miért is??!!!!
Babonából bennehagytam neki egy 1Ft-ost :)

- -olcsó izzókat vettem előre, így pár hónap után csere volt. CSAK a hellát szabad venni!
- -a fényszorómagasság állító már nem volt valami jó rajta, állítólag tipushiba.... garanciába megcsinálták, én meg felállítottam a legmagasabb állásba... aki eltekerte annak énis :)
- -vmi hátul elkezdett nyikorogni.... a lényeg hogy csak akkor volt hallható ha balra leállás feljáróról.

Opel Tisza

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? Sj410 Következő autója? Opel Astra Enjoy(már megvan... még nincs egy hetes, s már van benne ezer km...)
Verdikt (8.3/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)