Tip-top Corsa :D
Az autót alig két évesen vettük, 32000 kilóméterrel. Teljesen hiba nélkülinek tűnt és végül nem is csalódtunk benne.A kötelező szervízen és a gagyi,utólag beszerelt központi záron kívül,egy forintot se kellett rá költeni. Nagyon hálás és 100%-ban megbízható autó, ha nincs túlzottan széthajtva.
A belső kényelem egész jó, bár nem kiemelkedő, átlagos termetű emberek simán elférnek benne. A vezetési komfort nem volt a legjobb, de ehhez hozzá tartozik hogy egy teljesen alap felszereltségű autó volt, és 13"-os kerekekkel. (155/70) Ezeket a kis kerekeket csak városi közlekedésre ajánlom. Lakott területen kívül nagyobb sebességnél, vagy télen eléggé instabil. Szóval legalább 14" és 175-ös szélesség szükséges szerintem.
A motorról: 1.2-es pörgős kis NÉGY hengeres, ami sokkal jobb mint pl. a VW 1.2 12V. 75 lóerő, alacsony fordulaton természetesen iszonyat erőtlen, de poroszkálni így is lehet vele. Magasabb fordulaton, 3000 felett pedig nagyon jól megy, szépen szól, és szinte sportos érzetet kelt. :)
És ami elképesztő: normál használatban a motornak szinte nincs hangja, nagyon csendes, a legkultúráltabb kisautó szerintem. A fogysztása pedig átlagban olyan 5,5-5,8 L/100 km. De mértem vele normál használattal 5,28-at is... :D
Nagyon könnyű vezetni, elektrohidraulikus szervókormány, vaj kuplung, jó fékek. A váltó is precíz, egy dolog van ami minden Opel váltónál tapasztalható, 10 km/h-nál nem szereti az egyest, de álló helyből nincs gond ezzel sem.
A megbízhatósága pedig pazar, mindennapi városi használatra, átlagembereknek ennél jobb vétel szerintem 1.5 M ft környékén nincs. Nagyon szerethető kis autó, mindenkinek bátran ajánlom. :)
- Két év alatt csak a kopó alkatrészek, és a központi zár, amit az előző tulaj szerelt be, ez kb. 3-szor elromlott.(csomagtartót nem zárta) Szóval érdemes figyelni h minden elektromos dolog gyári legyen.
Opel Ramiris-Kisvárda
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 32000 |
Előző autója? | 1.1 Limuzin | Következő autója? | Opel Corsa C 1.3 CDTI Edition |
Verdikt | (7.7/10) |