Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.3 cdti

Suhanó gokart

1 hónapja van meg az autó, azért választottam ezt, mert a motorjáról is nagyon jókat hallottam, takarékos, meg aránylag jól is megy. Nos ez így is van, nyomatékos, nem kell sokat váltani, max. ha nagyon alacsonyan van a fordulat, mert 1800-2000 Rpm-ig elég gyengécske. A fogyasztás is elég jó, klímával olyan 5,2 -öt eszik, 120-as tempóval. 165 km/h-ig töretlenül megy fel a mutató, egyszer néztem meg, 180 km/h a vége.
A kényelemről annyit, hogy 4 órás út alatt (1 pihenővel), a derekam kicsit fájt. A gázpedál nyomja a talpamat, nekem kényelmetlen, főleg véknyabb talpú cipőben. Amúgy relatíve nagy hely van hátul is, főleg, hogy 188 centi magas vagyok, és még pont elférek magam mögött, úgy hogy azt mondom, le tudnék utazni 300 km-ert minden gond nélkül.
Ami nekem szemet szúrt és probléma:
- az utastér párásodik, ugyanaz a betegség, mint a régi astráknál
- a turbónál olajos minden, lehet, hogy csak tömítés, abban bízom, de mindenképp viszem szervizbe, hogy kiderüljön
- az úttartása szerintem nagyon rossz, valószínű, egyedi probléma lesz, vagy gyárilag mind ilyen.. nem tudom. Mintha a kerékösszetartás nem lenne jó, 130as tempónál folyton korrigálni kell, kicsit húz jobbra.

Szeretem nagyon az autót, és még jobban fogom szeretni, ha az említett problémák megoldódnak.

2006.11.10
A szerelő rovatba írtam, megoldódott a turbónál lévő olajfolyás.

Az utastér párásodására (hideg időben) a megoldás, hogy addig megy a klíma... igazából akkor jön elő, ha többen ülünk bele kimelegedve, DE klíma nélkül nehezen szüntethető meg...

Az utóbbi időben, 145-150-nel közlekedek autópályán, a fogyasztás 6l körül van így. (140-nél forog 3500-at) Ha az ember nem siet, 3000-res fordulatnál megy 130-at kb. (127-et :)), akkor hozza az 5 liter körüli fogyasztást.

2007.04.19.

Időközben kapott az autó egy tuning boxot, amivel most "elvileg" 88 Le és 205 Nm-es lett. De nem csak elvileg, mert sokkal jobban megy, 1800-as fordulatról indul, 140km/h-ról még rendesen gyorsul.
60-100 km/h-ra és 80-120 km/h-ra gyorsítva mindkét esetben 3 másodpercet javult a mért idő, sőt 0-100-ra is 2-3 másodpercet!
Fogyasztásnövekedést nem tapasztaltam, az autó nem is füstöl!

Az úttartás problémát is sikerült megtalálni! Miután 15-ös felniket kapott, még érezhetőbb lett és elvittem egy futóműveshez, aki megállapította, hogy a jobb első lengőkar szilent hibás! Gyárilag hibás! Beszéltem az Opel szalonnal és mivel már az elején panaszkodtam nekik erről, így valószínű, hogy garanciális csere lesz!
A 15-ös kerékkel 195/50-es gumikkal egész stabil lett és biztosan még jobb lesz a szilentcsere után!

- Az elmlített dolgok.

2006.10.20. Sárospatak, Opel Bodrog - Olajcsere (3l), olajszűrő csere. - 13.000 Ft. Kicsit drága az olaj. Castrol 5w-40 TXT-t tettek bele. (3400 Ft/liter volt az ára) Ezt az olajat 2000 Ft/l-ért meg lehet venni...

Ezen kívül kicserélték a turbónál említett csövet, ami gyári hibás volt és az okozta, hogy olajos volt minden. Érdemes ezt megnézni, mert 10-ből 7 gyári hibás.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Clio 1.5 dci Következő autója? még kiderül
Verdikt (6.9/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)