Sose (k)opel
Az autó nagyon strapabíró karosszériával bír. Két alkalommal belém jöttek és egyik esetben sem lett baja az autónak, amit a mai napig nem értek, pedig nagyot szólt. Igaz nem nagy sebbességgel jöttek belém, de vannak olyan verdák, ahol kis sebességű koccanás esetén a fél kasznit cserélni kell, hacsak nem totalcar-os nem lesz:)
Műszakilag nagyon megbízható, ha rendszeresen szervízelve van és megadja neki a gazdája ami kell (szeretet, jó minőségű olaj és üzemanyag), akkor nincs vele gond. A kíméletes autózást szintén meghálálja.
Egy időben sűrűn kellett fényszóró izzót cserélni.
Az 1,2-es 75 lóerős motor nem gyorsasági művész, de megbízhatóan végzi a dolgát.
Az autó kényelmes, bár a csomagtér nem túl nagy, de praktikus a két fokozatban állítható hátsó üléstámla. Ha több csomag van segít az elrendezésben.
Nekem kifejezetten tetszik a belső, nagyon jó a manuális légkondicionáló és jó hatásfokkal ad meleget és hideget egyaránt. A műszerfal világossárga megvilágítása nem zavaró a szemnek, különösen szemüvegeknek kellemes. Tapasztalatom, hogy pl. piros műszerfal világítás esetében összefolynak a számok.
Az autót mindenképpen ajánlani tudom egyedülállóknak, fiatal házasoknak. Ha van gyerek, akkor második autónak remek, de nem családi kocsi.
- Elsősorban olyan hibák voltak csak, amelyek a fizikai használatból adónak (kopó alkatrészek)
- A váltóban van egy műanyag alkatrész, ami miatt beállt a váltó. Ezt kicserélték fémre és azóta jó.
- Cserélni kellett az ablaktörlő mechanikáját.
- A magyar utak állapota miatt fél év után a kormányművet kellett cserélni (akkor még nem indult el a Podmaniczky program:))
- Fékbetétek cseréje
OPEL INTERAT
Nagyon megbízható csapat! Több problémával is vittem már oda az autót és mindegyik részleg (elektromosok, szerelők) korrekt. A munkafelvevők kedvesek, hosszabb várakozás esetén kávéval, üdítővel kínálnak.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Samara | Következő autója? | Opel |