Nekem nagyon bejött...elnyűhetetlen.
2003-ban újonnan vettem, azóta 155 ezer km-t autóztam vele gond nélkül.
Többször jártam vele külföldre, soha nem hagyott cserben, soha nem volt vele probléma.
Nem vagyok egy rallyzós típusú sofőr, nyugodtan és kényelmesen autózom, ezért számomra tökéletesen megfelel. Normál úton általában 90-100 körül, autópályán 120-al. Erre az 1000 köbcentis motor elég. Ez egy kisautó, kis teljesítménnyel, tehát ehhez kell mérni az autót.
A fogyasztása is kedvező 4,5 és 5 L között, a fent említett nyugis vezetési stílusban.
Évente elviszem egyszer a márkaszervizbe olajat cserélni és átnézetni a kocsit. Ennyit minden kocsi megérdemel és szerintem nem is lesz hálátlan. Nekem nagyon bevált, sokat autózom és megbízható autónak tartom a Corsát.
Egyszer volt vele gond. 100 ezer km után a váltó kezdett egy kicsit akadozni. Tudtam vele autózni, de egyre gyakrabban csak többszöri kísérletre lehetett a 2-es sebességet betenni, ezért váltókulisszát kellett cserélni 105 ezernél.
Ezt leszámítva hibamentesen rótta illetve rója a km-eket. Néhány évig még biztosan használni fogom és utána is valószínű, hogy egy újabb Corsát veszek.
- Egy komolyabb baja volt, a váltókulissza műanyag alkatrészei koptak el. Nehezen vette be a 2-est és a hátramenetet. 105 ezer km-nél cserélni kellett, kb. 30 ezer Ft-ért. (Sajnos ez a Corsáknál típushiba.) - - Ezt leszámolva komoly hiba nem jött elő. Évente-másfél évente cserélni kellett a tompított fényszóróizzókat elől, a többi izzó 7,5 év után is még eredeti! - Az eredeti akkumulátort 2011-ben kellett cserélni, a fékbetéteket 180 ezernél. Ekkor volt egy légtömegmérő tisztítás és egy kuplung beállítás, mert már túlzottan fent fogott a pedál felengedésekor.
Opel Nagykanizsa
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |