Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.2 Comfort

Lassú Corsa a mai rohanó világunkban

A megvétel utáni első hétvégén behalt az üzemanyagszivattyú nem volt vészes csere. Elkzdett az autó egéskimaradást produkálni, ki lett véve a gyújtótrafósor az előző szaki a nagy eszével csavarhúzóval próbálta meg kifeszegetni, amivel felsértette a házat és a benne lévő dolgokat is. Kilett cserélve kapott 4 új gyetyát utána sokáig nem volt vele gond. Első műszakija nálam, elvittem szerelőhöz szinte komplett első futómű csere lengés csillapítók, rugók stabplácák, 1,5 évig a szokásos olaj-fék cserén kívűl nem is kért mást. Majd jött a fekete leves megnyúlt a lánc, és a hidrotőkék is neki álltak kattogni. Elvittem szerelőhöz komplett lánc vezérlés csere 16 db hidrotőke csere hosszbordás szíj csere, olaj csere fagyálló csere csak minőségi alkatrészekkel 220ezer forint volt. Nagyjából 1 évvel később elkezdett véletlenszerűen leállni az autó, nyáron melegbe ha megálltam pl 5 percre nem akart újraindlni. Neten utána kérdeztem csoportba egyöntetűen mindenki azt mondta, hogy ez főtengelyjeladó probléma. Másnap első utam az Unixba vezett vettem egy jeladót 7 darab Mátyáskirályért otthon még az nap kicseréltem azóta semmi. A következő szervíznél hátsó lengés csillapító csere lesz illetve egy kis lakatolás. Csak a bal első küszöb rész kezdett el rozsdásodni. Olaja szinte semennyire sem eszi nagyjából. Mondjuk ez inkább használat függő ha sokat használtam hosszú utakra akkor kellett utána tölteni 1-2 decit 2 ezer km alatt, de városi használat mellett elhanyagolható. A városi fogyasztása szerintem elég sok 7-7,5 liter mondjuk ezen a lábam se segít. Az ország úti viszont nem rossz simán belehet vinni 6 liter alá. Ha megkapja amit kér akkor nagyon hű barát, egyszer hagyott cserbe mikor behalt az üzemanyagszivattyú. Elég jól megvagyunk együtt de lassan már jöhetne az utódja.

- Üzemanyagszivattyú, gyújtótrafósor, első jobb első lengéscsillapító és rugó, vezérműlánc, hidrotőkék, főtengelyjeladó

Ismerős

Fenntartási költség (6) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója? Vectra C
Verdikt (7.1/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)