Kellemes meglepetés
Új, olcsó, de viszonylag jól felszerelt és kis fogyasztású autót akartam, ami két felnőttnek és egy gyereknek elég. Nem volt konkrét elképzelésem, ezért az ár döntött. Kifutó modell volt ezért klímával, metálfénnyel, gyári mp3 lejátszóval,légzsákokkal, távirányítós központi zárral stb. megkaptam 2,6 millióért, ami a felszereltségét és teljesítményét nézve akkor a legjobb ár volt a kategóriában. Ennyi pénzért nem vártam csodákat, de kellemesen csalódtam.
Amit szeretek benne:
-jól gyorsul, városban nagyon jó, de hosszú távon sem rossz, előzni is lehet vele még autópályán is
-jó vezetni, a kanyarokat jól veszi
-jól fogyaszt (egyáltalán nem kímélem, úgy eszik átlag 7 litert klímával, vidéki kisvárosi használat mellett, ahol nincs sok lámpa és a forgalom soha nem araszol)
- kényelmes, 180 cm magas vagyok, de én is kényelmesen ülök benne
- a gyári zene szépen szól
Amit nem szeretek (szerettem):
- a gyári gumik 155/80 R13 keskenyek is rá és nem is néznek ki valami jól (most 175/65 R14 van rajta alufelnivel)
- váltó kicsit hosszú úton jár
- A fordulatszámot mindig 3000 felett kell tartani, akkor megy jól
- 4 felnőtt utassal és telepakolt csomagtartóval már közel sem olyan dinamikus, nagyon kell nyomni neki a gázt és akkor sem gyorsul túl jól. (De ebben a kategóriában ezt nem is várom el tőle)
- Egy év alatt szerencsére még semmi nem romlott el rajta.
- Ebben a hónapban 2 éves még mindig semmi nem romlott el rajta.
- Most lesz 3 éves és még mindig semmi.
Opel Körös Békéscsaba, de eddig csak kötelező szervizen volt.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | swift 1.0 | Következő autója? | Egy kifutó model amire nagy kedvezményt adnak |
Verdikt | (8.3/10) |