A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1,2 Njoy 

Az ítélet értékelése
4,0(3 db)

Jó barát

Szöveges ítélet

Fontosnak tartom előljáróban, hogy egy autó megítélése nagyon függ attól, hogy kinek milyen autója volt előtte, mire használja és milyen elvárásai vannak a kocsival szemben.

A Corsa arra teljesen jó, hogy 2 felnőtt eljusson vele A-ból B-be, akár sok csomaggal is. Ha 3 felnőtt és sok csomag, ott már kezd necces lenni a dolog.

A vezethetőséggel, vezetési élménnyel kapcsolatban nem tudok sok mindent említeni, megy... kanyarodik... lehet vele fékezni.. gyorsulás az minimális.
Főúton a kamion előzés nagy tapasztatatot igényel :-) Leginkább lendületből lehet vele előzni vagy sehogy... Az 1.0-s motort el sem merem képzelni... Autópályán, ha elérte az utazósebességet, ami legyen 135 kmh alatt, azt tartja egészen egy érdi emelkedőig...

Az autót 8 évesen LPG-re átalakítattam. Ezzel alapvetően pozitívak voltak a tapasztalatok, rengeteget lehet (lehetett!)vele spórolni a jövedéki adó emeléséig. -> Egyetlen negatívum.. gázátalakított autót nem szeretik a szervízek... akkor sem, ha csak futóművet szeretnék állítani.

A fenntarthatóság, szerintem nagyon kedvező. Ha eladom 10 éves korában, akkor gyakorlatilag a szokásos kopó alkatrészeken kívűl nem kellett rá költeni. Kötelező bizt./gumi / szervíz elég baráti áron megoldható.

A megbízhatóság szempontjából egy japán benzinessel lehet még jobban jár az ember... -> Ezt beszélik... Nekem meg egy Opel jutott :-)

Az úton kétszer hagyott ott... egyszer égve hagytam a lámpát és lemerült az akksi. (Muszáj vagyok ezt leírni, annyiszor olvasok érthetetlen dolgokat a népítéleten, hogy valaki felrója a kocsinak, mert 40k km után futóművet kellett állítani... vagy ki kellett cserélni egy ablaktörlő lapátot.. )
A másik alkalommal a motor vezérléssel volt valami gond, erre a mai napig nem derült fény, hogy mi -> Elvontattuk szervízbe, ahol 1 óra alatt megoldották. Amikor rákérdeztem, hogy mi volt a baja ködösítettek egy sort és különben is most már jó, úgyhogy fizess és vigyed... :-)

Alapvetően jó autó, nagyon szeretem megvan a mai napig.
Ha arra használják, amire alkalmas és képes, akkor békességben lehet vele közlekedni.
Komolyabb rozsda úgy tűnik egyenlőre nincs rajta. Szeretném megtartani amíg ki nem rohad vagy a javítása gazdaságilag teljesen értelmetlenné nem válik... :-) (12 évesen, klíma nélkül gázátalakítással elég rossz lapokkal indulna a használtautó piacon, nekem meg egyenlőre megfelel)

Hibalista

- A 12 év és 115.000 városi km alatt elég sok minden előjött, az olajcserék, izzócserék, féktárcsák/betétek, akkumulátoron, fékfolyadékcserén, futómű alkatrészeken és ablaktörtlőlapátokon kívűl: - - - szokásos C Corsás műanyag váltókulissza - - hátsó kipufogódob kirohadt 10 év után - - vízhűtő kilyukadt és elkezdett ereszteni 12 év után ~ 20k - - a motor láncos vezérlésű, de már úgy csörgött, hogy kicseréltettem (lánc, feszítő, lánckerék, vízpumpa) 112.000km-nél ~140k - - benzinpumpa 112.000km-nél ~60k

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Kényelem (5) Használati időtartam 12 év
Teljesítmény (2) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (7) Vezetett km 115000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? Következő autója?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (7.0/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)

További ítéletek (328 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)