Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.2 16v twinport

Igénytelen, mint a teve!!!:)

Ez 4. Corsa-m és mindegyiket gépjármű oktatásban használtam.Ahogy a címben is már említettem,igyénytelen,mint a teve!Nap, mint nap használom kb.évi 40.000 km-t.Soha semmi komolyabb problémám nem volt vele.Az olajcserét a 30000-es helyett már 15.000-nél megcsinálom,és még véletlenül se gyári Opel olajjal,hanem jóval jobb minőségű 5W-30-assal és természetesen hidegen soha nincs meghajtva....A titok csupán ennyi! Soha nem hagyott ott sehol...(igaz,még csak
11 hónapos)Semmi nem zörög rajta,motorikusan az 1.2-es 80 lőerős motor nem kenni a gumit az aszfaltra,de ,ha nem hagyjuk az autót ellustulni,igencsak dinamikus élményekben lehet részünk.A fogyasztással sincs semmi különösebb kivetnivaló( oktatásban-város-tanpálya=7.5l)Hosszútávon,ha én vezetek 6l körül meguszom.Azért,hogy ne legyen happy end a történet vége.....Az első fékbetétek elég hamar elhasználodtak,Az elöző C Corsámnál 40.000 km-t bírt...én meg fel voltam háborodva,hogy csak ennnnnnyyyyyiiii-utólag örülnöm kellett volna,hisz a mostani csak 24.000-t bírt csak elmenni..:(:( Mondjuk azért az oktatásban jóval nagyobb az igénybevétel!A tompított fényszoró izzójának a cseréje,pedig egyenesen rémálom az Elm utcában.....
Annak a tervezőnek nyúlt volna meg a nyaka,aki ezt kitalálta!!!! Egy 10 éves gyerek keze fér oda kényelmesen...(ja,de lehet,hogy ő volt a tervező...:):):) ) Végezetül annyi,hogy midenkinek bátran merem ajánlani,nagyon jó vételnek bizonyult,ha az ár-érték viszonyát vesszük alapul.

- Tompított fényszoró izzó,első fékbetét csere(24.000 km-nél!!!!!)

Opel Szuna

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? Corsa Következő autója? Corsa
Verdikt (7.9/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)