Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.3cdti

Belevaló kis dög

Többnyire városban haszáljuk, általában 2-en megyünk vele. Kényelemben messze jobb mint az előző autóm, viszont hosszú távon tényleg nem annyira kényelmes. Nincs vele gond, szépen gyorsul, egyenletesen jár a motor. Előzéseknél sincsen semmi gond. Az előző tragacs, 1.8-as benzines volt. Azt hittem hogy lomhább lesz dízeles révén, de kellemesen csalódtam. Sőt, talán még jobban is húz mint az 1.8-as régiség ( talán csak azért, mert az 14 éves ). A fogyasztással egyenlőre nem vagyok megelégedve. 6 litert fogyaszt. Mi lesz nyáron klímával??? Remélem csak a bejáratási idő alatt eszik ilyen sokat. Pedig nem szoktam lepadlózni, csak tempósan haladok vele. A végsebességétől nem ájultam el 160-volt a teteje. Bár nemrég vettem észre, hogy a gumiszőnyeg (talán szerencsére)akadályozta, hogy padlóra nyomjam a pedált. A motor viszont eléggé hangos. Az első olajcserétől első hallásra nem lett halkabb. :( A fékek nagyon jók, pláne az ABS miatt. Még sosem volt ABS-es kocsim...kész élmény. Egy szó mint száz, imádom a kis dögöt! Már várom az új corsát. Bár nem hiszem hogy megcsalom a mostanit... :)

- Bal első ajtó néha nyikorog. Ajtópánton mintha rozsdafolt lenne...Mindkét oldali első kerékcsapágy boinghoz hasonló hangot hallatva megadta magát.

Kövesdán. Olajcsere + 4 gumi csere 2 órát tartott. 14224 Ft-om bánta. Pedig vittem az olajat meg a szűrőt. Új korában átvételkor nem takarították le róla a gyári ragacsokat. Nekem kellett lesikálnom körömkefével. Kerékcsapággyal mentem (volna) hozzájuk, de be voltak táblázva. Ezután Csepelre vetett a sors, ahol ( egyetlen pozitívumként ) gyorsan megnézték, és kicserélték a jobb első csapágyat. Másnap mikor átvettem egy kört téve ugyanazt a búgást hallottam, mire Ők azt mondták, hogy lehet hogy a diferenciálmű, vagy a váltó egyik csapágya...no comment. Ja a poén az egészben, hogy azt mondták, nem biztos hogy garban tudják kezelni a dolgot ( User hiba - lepadkáztam, direkt kinéztem magamnak a legmélyebb kátyúkat stb. ). Persze garban kezelték, csak beijesztettek.

Szombathely, Opel Csillag.
Miután elkeserdésemben felhívtam a nyaralás alatt a szálláshoz legközelebb eső szervízt, megnyugodva hallottam, hogy azonnal tudnak fogadni. Elvittem, próbakör után emelőpad, próba a padon, kiderült hogy a bal oldali csapágy is tropa. Másnap reggel 8-ra mentem, 10-re kész lett a kocsi. Szó nélkül kicserélték. Végre egy szervíz, ahol értették a dolgukat. És érdekes módon Ők nem említették, hogy esetleg nem lesz garanciális...Értékelés ( mivel max.10-est lehet adni ) : 100

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Előző autója? Alfa 75 Következő autója? Corsa D, esetleg Astra G
Verdikt (8.1/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)