Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.2 Essentia

A világjáró Világbajnok

Az autót egy kedvező akció keretében vettem 2004.júliusában, de csak pár darab volt készleten. Tehát sajnos nem tudtam saját magam összeállítani a kocsi felszereltségét, színét... Felszereltsége: 2 elektromos ablak, távirányítós központizár, 2 légzsák, kormány,- és ülésmagasság állítás.
Városban és középhosszú távokon csodálatos a menetteljesítménye, a fogyasztása. De hosszabb úton (1000-1200 km) már sajnos kényelmetlen, nem komfortos az utazás, főleg sok táskával, cuccal. De mindig helytállt, és sosem hagyott cserben, soha sehol semmilyen körülmény (tél vagy nyár) között. Könnyű vezetni, a kormánya, mint a vaj, olyan könnyű tekerni. A kategóriáján belül nagyon jól gyorsul, jó a végsebessége (180km/h), de a nyugodt utazósebességet, a 120-130-t nagyon szépen, csöndesen viszi bármeddig. Nekem már bizonyított sokat!
2 éves kora után szinte csak Ausztriában használtam, ez biztosan majd megnöveli az autó élettartamát, nem úgy, mint a magyar utak!!!!! 4 éves korában kapott 15-ös könnyűfém felniket és gumikat, amikkel olyan stabil lett a kanyarokban, hogy nem is gondolná az ember. Gyári bőrvirslit soha többet!!!!!!!
Az autót ma napig is használom/használjuk, csak lett neki egy nagyobb testvére. Tekintve, hogy hosszú az út Ausztriába, ráadásul nagyon sok a cuccunk, ezért kellett egy nagyobb, kényelmesebb és egyben biztonságosabb autó.

- - váltó kulissza másfél éves korában (típushiba!), garanciális csere volt
- - 121 ezer km után első kerékcsapágy csere, ára: 80 euro/pár,munkadíj 1 karton cigi az osztrák autószerelő barátnak
- - első fékbetét csere 45 ezernél, másodszor 90 ezernél tárcsával együtt
- - gyertya-csere 60 ezernél
- - feszítőszíj és görgő csere 110 ezernél
- - olajcsere és szűrők cseréje 15 ezrenként

3 évig márkaszervíz(Opel Dabas)

3 éves kora után profi autószerelőhöz vittem.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Clio 1.4 Energie Következő autója? Már megvan: Audi A4 1.8T Quattro 2003
Verdikt (7.9/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)