A városi kis rakéta
Első autóm. Nem volt konkrét márka-modell, csak jártuk a kereskedéseket és ami jó állapotban volt (karosszéria, motor, futómű, stb....) azon elgondolkoztam. Közel 1 hónap keresgélés után bukkantam ő rá. Kívül-belül gyári állapot (tiszta, nincsenek kopott alaktrészek); motor szép tiszta; semmi rendellenes hang a motortól és a felfüggesztéstől; szervíkönyvvel. A kereskedő őszintén elmondta, hogy a kézifék bowdent ki kell cserélni és az egyik hátsó rugó el van törve, cserélni kell. Hittünk neki, de azért elvittük egy ismerősünkhöz, aki felemelte és átnézte és tényleg ennyi baja volt. Utána jött egy kis idő, mert még forgalomba kellett állítani, mert Németországból származik. Miután le lett papírozva, utána olaj- és szűrő és gyertyacsere következett, vezérlést még az előző tulaja kicserélte. Márciusban megkapta a 14 colos alufelniket és meg sem álltam vele. Egy ilyen út során derült ki, hogy nem működik a klíma. Elvittük egy szervízbe, ahol kiderítették, hogy a klímaradiátor rossz, cserés. Ez került 45 ezer forintba + még fel is töltették a klímát.
Tapasztalataim:
-Városba bőven elég, városon kívül (pl. előzéskor) jól jönne még pár lóerő
-Nekem nagyon kényelmes, a motor halk (90 km/h-nál 3000-et pörög), nem ráz, nem csörög
-A fogyasztása városba nálam 7,5-8 liter (még kezdő vagyok, azért sok szerintem), városon kívül átlag 5 liter, de már hoztam ki belőle 4,7 literes fogyasztást is (de a fogyasztás az lábfüggő is)
Összegezve nagyon imádom, szeretem. Városba, 1 ember számára bőven elég. A 75 lóerő városban bőven elég, város kívülre jól jönne még egy pár paci. Kényelmes, nem ráz, halk. Csak ajánlani tudom.
- Az autót amikor megvettük, akkor a kézifék bowdent és az egyik hátsó rugót kellett cserélni, mert el volt törve (párban cseréltültük ki a hátsó rugókat) és klímaradiátort kellett cserélni és ekkor a klímagázt is feltöttük. Ez került 45 ezer forintba, de ezeken kívűl nem volt benne semmi cserélve.
Ismerős
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |