A rendíthetetlen
3 évesem vettem az éppen aktuálisan kiöregedett kisáruszállító "Kaiser-hús" flottából. Előző felhasználója ismeretlen, de vagy húsz-huszonöt autóból lehetett válogatni, így szerencsés voltam. A szívódízel elég nyomatékos, nem egy versenymotor, de azért lazán legyorsul egy 1.4 16V 75LE Seat Cordobát. Inkább autópályán/országúton használom, ritkán megyek 120-nál többet, ezt bőven 5 liter alatti fogyasztással hálája meg. Na meg azzal, hogy még mindig úgy indul és ketyeg, mint egy 40.000km-t futott autó. Igazából az egész gép minden szempontból semmilyen: Vannak apróbb hibák, hiányosságok, de semmi kirívó. Nem kényelmetlen, de nem is az ergonómia mintapéldánya. Jól fogja az utat, nem pattog, de felüt és orrnehéz. Elég nagy a raktér, de nem magas a terhelhetőség. Nem a kidolgozottság és az illesztési hézagok bajnoka, de nem is zörög semmi, és nem esik szét. A váltó tipikus(an szar) Opel, de ezzel sincs semmi baj mert megszokható. A világ végére is el lehet vele indulni nyugodtan, de sok izgalomban nem lesz része az ember fiának. Szeretni egy ilyen autót szerintem perverz dolog, de én annyira megszoktam és becsülöm, hogy igen nehéz lenne rábeszélni bármi másra. Kíváncsian várom a 300.000-ik kilométert.
- Az olajpumpának egy csavarja leesett, ezért mindent televert olajja, ennek lett eredménye: pl vezérműszíjcsere. Ezenkívül CSAK első helyzetjelző izzók, semmi más. Na de azok a fránya izzók irtó gyakran.
Autó Kosbor Nyíregyháza - ide csak egyszer vittem. Majdnem lenyúzták a bőrt is rólam.
Mindig más-más maszek szerelő. >Általában< mindent jól végeztek.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 120000 |