Autók » Opel » Corsa (2000-2006)

Corsa 1.2 16V

A kis ravasz róka

Kezdjük ott, hogy az autó az egész családé, tehát nem csak én használom. De mondjuk én használom a legtöbbet. Sajnos igazából semmi extra nincs benne ami nekem nagyon bántja a cs?römet. De legalább kevesebb dolog tud tönkremenni.
Egy kicsit sportosabban használom az autót annál mint amire ki lett találva, és nagyon meglep?dtem, hogy milyen jól bírja és milyen kezes. Nagyon jól lehet érezni a méreteit ezért a parkolás is egyszer?en megy vele. Kis helyen nagyon könnyen mozog, a szervó is nagyon jól m?ködik. A városban az autó egy igazi kis rakéta, de f?úton inkább talán egy kiöregedett versenylóhoz hasonlít. Egy, maximum két személlyel nagyon jól el lehet vele autókázni, de ha már többen ülnek benne vagy meg van pakolva a csomagtartó az már nagyon megviseli.
A kanyarokat is egész jól veszi még nagy súllyal is. Hosszútávon az els? ülések aránylag kényelmesek. Ültem már persze sokkal jobb ülésekben is, de ennyi pénzért meg vagyok vele elégedve. Hátul már más a helyzet. Nekem a méreteim miatt eléggé kényelmetlen. Meg ebb?l adódóan az is ha a 185 centim mögé beülnek. Inkább talán ez egy két személyes autó, mivel a csomagtartó nem valami nagy, ezért többször kell a hátsó ülésre is pakolni.

Negatív tulajdonságai:
1) a futóm?ve borzasztó. Nagyobb sebességgel egy sz?kebb kanyar halálos. Nagyon puha és boruló érzése van az embernek benne.
2) a gyári kerék + gumi kombináció egyszer?en katasztrofális. A 155/80 R13 borzalmas. Begy?ri a gumit a kerék alá + még rájön a futóm? horrorja. De szerintem egy 185/50 R15-ös variációval már majdnem tökéletes lenne.
3) a komplett váltókar rendszer állítólag m?anyag ebben az évjáratban. Aki még nem tette meg az cserélje ki minél el?bb. Ha jól tudom, akkor a 2002-es modellek már fém váltóval jöttek ki és azokkal már nincs probléma.
4) a fogyasztása sok. Csak összehasonlítás képpen az 1.6-os GSI B Corsa max fél-egy literrel eszik többet.

Pozitívumok:
1) nagyon kellemes meglepetés volt a motorja. Hihetetlen adat, de dombon lefelé 190 km/h a végsebessége és akár 11 sec alatt 100-on van. Ez hihetetlen de nagyon jó dolog. Bár sajnos 130-tól már csak lendületb?l lehet vele jól el?zni.

Igazából a pozitív tulajdonságaiból nagyon sok van. Hosszú oldalakon lehetne ezt elemezni. A lényeg talán annyi, hogy egy nagyon megbízható, nagyon jól kezelhet? kis jószág. És szerintem nagyon szépre is sikerült.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert egy kis minimális pénz ráfordítással egy majdnem tökéletes autót kaphatunk!

- 15e km után problémák léptek fel a váltórúddal, ezt 24e km után cserélni is kellett (20e Ft protekcióval).
- Pár csavart a bels? térben már az els? hónapokban megadta magát.
- A magyar utaknak köszönhet?en a futóm? is húz már, pedig volt már egy állításon.
- Ezeken kívül még több apróbb probléma ami minden autónál fellép (pl. kirohadt a kipuff egy helyen).

Opel Horváth

Fenntartási költség (7) Évjárat 2001
Előző autója? Corsa B 1.2 8V Következő autója? Honda Civic VTI vagy Type-R
Verdikt (6.5/10)

Opel Corsa 2000 (2000 - 2006)