Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1,4 i

Szeretni való fapad

Családbővülés miatt, 92000 Km-el vettük. Korábban nekem jogosítványom sem volt, így a Corsán tanultam meg vezetni (66LE-vel, 30 évesen). ABS nincs, szervó sincs valamint a klíma az ablakon keresztül működik, tehát ezek elromlani nem fognak.

Fogyasztás (3 emberrel, csomagtartó tele):

nyáron országút, szigorúan 90km/h ~5.5 l
télen országút, szigorúan 90km/h ~6 l
autópályán (130 km/h) ~9 l
városban ~7-8 l (dugótól függően)

Szerintem a ~90km/h sebesség az ideális neki, ilyenkor jól fogyaszt, lehet beszélgetni vagy zenét hallgatni. 120 km/h felett egyik sem igazán jellemző. :) Valamint kanyarokban kicsit instabilabban veszi. Max sebessége eddig 148 km/h, természetesen német autópályán. Előzni kizárólag vissza 4-esbe + padlógáz + kormány szorít módszerrel.

Városban tartja a tempót (sőt), igaz egy kicsit ki kell húzatni.
Többnyire hárman utazunk (két felnőtt + gyerek), így gyakran a jobb első ülésre is pakolunk. Én kb 185 cm-el kényelmesen elférek vele, de 2m felett már gondok lehetnek.

Összességében szerintem szeretni való fapados kisautó.

- ablakmosó szivattyú (~3000 Ft) - ajtókapcsoló (hátsó, ~3000 Ft) - hőgomba (~3000 Ft) - kipufogó dob (20000 Ft) - talpascsapszeg (~5000 Ft/db) - tolatólámpa kapcsoló (~3000 Ft) - váltótartó bak (bontóból, ~6000 Ft) - vízhűtő (csere, ~15000 Ft) - - 92e km-nél, olaj/szűrő, vezérműszíj - 105e Km-nél (műszaki vizsga) - olaj/szűrő (~5000 Ft) - váltóolaj (~2000 Ft) - fagyálló/hűtővíz (~2000 Ft) - féktárcsa (~5000 Ft)

Debrecen, Gujék. -nem megfelelő méretű talpascsapszeget raktak bele-két hőgomba/év (lehet h ez nem az ő hibájuk, de)-nem vették észre hogy a hűtővíz csepeg (kb ennyire foglalkoztak az autóval)

Debrecen, Alma utca elejeKorrektek, kicserélték amit gondoltak Én meg kifizettem. Az autó jóval fürgébb lett :)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 92000
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.6/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)