Autók » Opel » Corsa (1993-2000)

Corsa 1.2 16V (X12XE)

Pitbull terrier

Sunyi, harapós motor van benne; hamar megszoktam. Nem sikerült még kifognom rajta, pedig tengelyig érő sártól magashegységi túlélőtúráig mindenben volt része.
Kicsit talán hangos.
Mindenhova befér (nem értem, miért közlekednek emberek Budapesten Astránál nagyobb autókkal...). A középkonzol izzóit kicseréltem LED-re, mert gyilkos dolog szétszerelni. Meg a gyári rádiót kicsit szétfúrtam, hogy legyen a műszerfalon csinos lyuk mp3-lejátszó számára.
Kényelmesnek nem mondhatnám (de lehet, hogy csak én öregszem); hosszú útra, sokgyerekes ki-beszállós használatra nem való. (A Trabinál talán egy fejtámlányival jobb - a vezetőülésből mérve persze.)
Röviden: szeretem és kész.

- légtömegmérő 3x (30-60kHUF)
- hűtőventilátor termosztát 1x (1.5kHUF)
- auszpuff K&H 1-1x (40kHUF)
- akku 1x
- jelenleg a kuplung csörög időnként, de még nem foglalkoztam vele (talán egy csapágyszett meggyógyítaná; de egyelőre nem szereltetem szét, majd talán kompletten csere)
- fogtam úgy 80-nal egy őzet rendesen középre, az olyan 160eFt volt.

Kiss-Gerencsér (Zeg)
kicsit lassú, kicsit drága, a légtömegmérő cseréjéhez lövésük sem volt vagy 2 hétig; egyébként kedvesek, korrektek voltak

Csillag/Desits/Gerico (Szombathely)
nagyjából elégedett vagyok velük (túl sok dolguk nem akadt a rutin feladatokon kívül); gyorsak, nem nagyon drágák, közepesen kedvesek és teljesen korrektek

Fenntartási költség (7) Évjárat 2000
Előző autója? T601 facelift Következő autója? Logan MCV dCi
Verdikt (6.5/10)

Opel Corsa 1993 (2000 - 2000)